Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Εκδόθηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή στην πυροσβεστική το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ)


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019


Η πυροσβεστική προκηρύσσει Διαγωνισμό για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με τις πανελλήνιες 2018, το ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019, ως ακολούθως:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Ο αριθμός θέσεων των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Ανθυποπυραγών (Αξιωματικών) και στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας θα καθοριστεί με τις προβλεπόμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κατ' άρθρο 4 παράγραφος 2 του ν. 2226/1994 όπως ισχύει, κατ' άρθρο 69 παράγραφος 12δ του ν. 4249/2014 και κατ' άρθρο 20 του ν.4270/2014 όπως ισχύει και μετά τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα ακολουθήσει συμπλήρωση της παρούσας προκήρυξης με τον καθορισμένο αριθμό των θέσεων ανά κατηγορία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τους υποψηφίους (υποχρεωτικά δικαιολογητικά) για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι τα ακόλουθα:

α. Δύο (2) φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας, στο πίσω μέρος των οποίων θα αναγράφεται υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο, ευκρινώς.

β. Φωτοαντίγραφο της αίτησης-δήλωσης συμμετοχής στις εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο το τρέχον έτος ή της βεβαίωσης πρόσβασης/συμμετοχής από την οποία προκύπτει ο κωδικός του υποψηφίου. Σε περίπτωση αδυναμίας του υποψηφίου να υποβάλει την ανωτέρω αίτηση-δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτό φωτοαντίγραφο του δελτίου ή της βεβαίωσης εξεταζομένου πανελλαδικών εξετάσεων.

γ. Φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (ή δελτίου υπηρεσιακής ταυτότητας για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας) και ελλείψει αυτού, φωτοαντίγραφο των σελίδων του διαβατηρίου στις οποίες αναγράφονται ο αριθμός διαβατηρίου και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου-υποψηφίου. Σε περίπτωση που στοιχεία των ως άνω δικαιολογητικών έχουν μεταβληθεί, δηλώνονται σε υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986. δ. Αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης. Η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται αρχικά ηλεκτρονικά και στη συνέχεια με την αυτοπρόσωπη μετάβαση στην κατά τόπο ΔΙ.Π.Υ.Ν. κατά τα προβλεπόμενα στο κεφάλαιο IV της παρούσας προκήρυξης και αφού εκτυπωθεί από την αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών, ο υποψήφιος την υπογράφει και την υποβάλλει σε αυτήν. Στην ανωτέρω αίτηση-υπεύθυνη δήλωση οι υποψήφιοι δηλώνουν ότι:

i) έχουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις του κεφαλαίου II της παρούσας προκήρυξης και δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του ιδίου κεφαλαίου (χωρίς να απαιτείται αναλυτική περιγραφή αυτών),

ii) τα αναφερόμενα στην αίτησή τους στοιχεία είναι αληθή και όλα τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά από αυτούς είναι γνήσια και ακριβή,

iii) δέχονται να υποβληθούν, σε έλεγχο για χρήση απαγορευμένων ουσιών πριν την εισαγωγή τους στην Πυροσβεστική Ακαδημία,

iv) συναινούν στην επεξεργασία των στοιχείων τους κατά τα προβλεπόμενα των οριζόμενων διαδικασιών στο Π.Δ. 44/2016 και στην παρούσα προκήρυξη Διαγωνισμού και

v) προτίθενται να δηλώσουν Σχολή/ες της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στη δήλωση προτίμησης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Μηχανογραφικό Δελτίο).

Όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να προσκομίσουν βεβαίωση ικανότητας από Στρατιωτική ή Αστυνομική Αρχή σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφ. VI παρ. 3 της παρούσας προκήρυξης, δεν υποχρεούνται να παραλάβουν δελτίο υγειονομικής εξέτασης-παραπεμπτικό σημείωμα αλλά να δηλώσουν τη βούλησή τους στην παραπάνω αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.

Οι μαθητές και απόφοιτοι των Λυκείων των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών, οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις σχολικού έτους 2016-2017 και για τους οποίους προβλέπεται ειδικό ποσοστό επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και επιπλέον του ποσοστού που καθορίζεται στην παρ. 33 του άρθρου 39 του ν. 4186/2013 (Α' 193), εφόσον επιθυμούν να διεκδικήσουν τυχόν προκύπτουσα θέση από το ανωτέρω ποσοστό, θα πρέπει να συμμετάσχουν στις προβλεπόμενες διαδικασίες του Π.Σ. σύμφωνα με την παρούσα προκήρυξη.

Οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, παρατίθενται στο παράρτημα (Β) της παρούσας προκήρυξης.

2. Οι υποψήφιοι που υπάγονται σε ειδική κατηγορία του άρθρου 3 του π.δ. 44/2016, εφόσον δηλώσουν ότι επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού δικαιώματος, υποβάλουν επιπλέον τα εξής δικαιολογητικά:

α. Τα τέκνα αναπήρων και θυμάτων πολέμου καθώς και αναπήρων ή θυμάτων εν ενεργεία ή εν συντάξει υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος ειρηνικής περιόδου:

αα) Βεβαίωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ότι η οικογένεια του υποψηφίου συνταξιοδοτείται για τον ανωτέρω λόγο ή υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, του συνταξιοδοτούμενου, στην οποία αναφέρεται ο αριθμός, η χρονολογία έκδοσης και το όργανο που εξέδωσε την πράξη συνταξιοδότησης, μαζί με απόκομμα της επιταγής καταβολής της σύνταξης κατά το τελευταίο, πριν την υποβολή της δήλωσης, μήνα. Για τα τέκνα πυροσβεστικών υπαλλήλων που έχουν υπαχθεί στην κατάσταση της μονίμου διαθεσιμότητας (ν.δ. 330/1947), υποβάλλεται σχετική περί τούτου βεβαίωση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος (Α.Π.Σ.) /Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων.

αβ) Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου ή Κοινότητας για την οικογενειακή τους κατάσταση ή σχετική υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986.

β. Τα τέκνα αναγνωρισμένων, βάσει της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας, ως αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης:

βα) Πιστοποιητικό της Διεύθυνσης Εφέδρων Πολεμιστών Αναπήρων, Θυμάτων και Αγωνιστών (Δ.Ε.Π.Α.Θ.Α.) ή οικείας Περιφέρειας ότι ο πατέρας ή η μητέρα του υποψηφίου έχει αναγνωρισθεί ως αγωνιστής Εθνικής Αντίστασης.

ββ) Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου ή Κοινότητας για την οικογενειακή τους κατάσταση ή σχετική υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986.

γ. Τα τέκνα και αδερφοί υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, που πέθαναν στην υπηρεσία πρόδηλα και αναμφισβήτητα ένεκα αυτής:

Βεβαίωση του Α.Π.Σ./Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων ή βεβαίωση της Διεύθυνσης Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Στη δεύτερη περίπτωση απαιτείται και πιστοποιητικό του οικείου Δήμου ή Κοινότητας για την οικογενειακή του κατάσταση ή υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986.

δ. Τα τέκνα Ελλήνων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους ή έχουν ανικανότητα σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, συνεπεία τρομοκρατικής πράξης:

δα) Απόφαση της Ανωτάτης Στρατιωτικής Υγειονομικής Επιτροπής εάν πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο κ.λπ. ή της οικείας Υγειονομικής Επιτροπής εάν πρόκειται για ιδιώτη, από την οποία να προκύπτει το ποσοστό ανικανότητας (παρ. 7 άρθρου 2 Ν. 1977/1991),

δβ) Πόρισμα του κατά τόπον αρμοδίου Προέδρου Πρωτοδικών, ως προς το χαρακτήρα της πράξης ως τρομοκρατικής, ύστερα από την ανάκριση που έχει διενεργηθεί (παρ. 6 άρθρου 2 Ν. 1977/1991), δγ) Αντίγραφο πράξης συνταξιοδότησης, από την οποία να προκύπτει ότι ο παθών συνταξιοδοτήθηκε συνεπεία τραυματισμού ή θανάτου από τρομοκρατική πράξη (παρ. 6 άρθρου 2 Ν. 1977/1991).

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος έχει αδέλφια, σε υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 οφείλει να δηλώσει ότι, κανένα από τα αδέλφια του δεν έχει εισαχθεί στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, χρησιμοποιώντας το εν λόγω ευεργέτημα.

ε. Οι Εθελοντές Πυροσβέστες Π.Σ. που έχουν τουλάχιστον τριετή συνολική ευδόκιμη εθελοντική υπηρεσία, βεβαίωση, σύμφωνα με το παράρτημα (Γ) / υπόδειγμα Γ2, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ανήκουν και στην οποία να εμφαίνεται ο συνολικός χρόνος ευδόκιμης εθελοντικής υπηρεσίας που έχουν προσφέρει καθώς και ότι είναι εν ενεργεία ή τελούν σε αναστολή. Ως Εθελοντές Πυροσβέστες Π.Σ. νοούνται οι εν ενεργεία και οι τελούντες σε αναστολή της ιδιότητάς τους δυνάμει των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 25 του ν. 4029/2011. στ. Οι Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, βεβαίωση Δήμου των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια των οποίων είναι εγγεγραμμένοι. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής, τότε θα πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου, να προκύπτει ότι μετεγγράφησαν σ' αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω τριών (3) Νομών. Από τις ανωτέρω βεβαιώσεις, να προκύπτει ότι οι υποψήφιοι ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, με σχετική διατύπωση επί αυτών.

3. Για τους υποψηφίους που ανήκουν στο Πυροσβεστικό Σώμα, και οι οποίοι διεκδικούν θέσεις στη Σχολή Ανθυποπυραγών σύμφωνα με την παρ. 1β του άρθρου 4 του ν. 2226/1994 (Α' 122) όπως ισχύει (με βαθμό Πυροσβέστη, Υπαρχιπυροσβέστη, Αρχιπυροσβέστη και Πυρονόμου), απαιτείται αντίγραφο του ατομικού βιβλιαρίου των υποψηφίων εξαιρουμένων των αδειών, μεταθέσεων και μετακινήσεων καθώς και προτάσεις ικανότητας από τις Διοικήσεις τους. Τα ανωτέρω δικαιολογητικά αποστέλλονται υπηρεσιακά στην αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών με μέριμνα αυτής. Υπόδειγμα πρότασης ικανότητας υποψηφίου που ανήκει στο Πυροσβεστικό Σώμα, παρατίθεται στο παράρτημα (Γ) / υπόδειγμα Γ1 της παρούσας προκήρυξης.

4. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι που καλούνται προς κατάταξη υποβάλουν στην Πυροσβεστική Ακαδημία τα δικαιολογητικά της παραγράφου 2 του κεφαλαίου VIII της παρούσας προκήρυξης.

Επίσης, το Α.Π.Σ./Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων αναζητά αυτεπάγγελτα τα δικαιολογητικά της παραγράφου 4 του ίδιου κεφαλαίου και προβαίνει σε αυτεπάγγελτο έλεγχο γνησιότητας- εγκυρότητας των υποβληθέντων δικαιολογητικών.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

1. Υποψήφιοι που έχουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις του κεφαλαίου II της παρούσας προκήρυξης, δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του ίδιου κεφαλαίου και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το Διαγωνισμό, τις ημερομηνίες από τη Δευτέρα 18/06/2018 έως και τη Δευτέρα 25/06/2018. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα είναι δυνατή η υποβολή της παραπάνω αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης. Ακολούθως, ο υποψήφιος εκτυπώνει εις διπλούν το σχετικό αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης και το οποίο θα πρέπει να προσκομίσει μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά του κεφαλαίου III της παρούσας προκήρυξης. Στο αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής ενσωματώνεται βεβαίωση ελέγχου αναστήματος και ημερομηνίας γέννησης που θα συμπληρώνεται από την αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών. Το αποδεικτικό αυτό σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις αναστήματος ή/και ηλικίας, επέχει θέση πρακτικού επιστροφής των δικαιολογητικών. Επισημαίνεται ότι ο υποψήφιος δεν εκτυπώνει την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση αλλά μόνο το αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής αυτής (εις διπλούν).

2. Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης οι υποψήφιοι μεταβαίνουν αυτοπροσώπως τις ημερομηνίες από την Τρίτη 19/06/2018 έως και την Τρίτη 26/06/2018 και από ώρα 08:00' έως ώρα 16:00' (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου), στις έδρες των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) στα γεωγραφικά όρια των οποίων βρίσκεται η κατοικία τους, εξαιρουμένων των υποψηφίων που είναι μόνιμοι κάτοικοι νησιών, πλην Κρήτης, οι οποίοι δύνανται να μεταβούν σε οποιαδήποτε ΔΙ.Π.Υ.Ν. δηλώσουν στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, προκειμένου να παρουσιαστούν στην Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών που ορίζεται στο κεφάλαιο V της παρούσας προκήρυξης, να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τους, να μετρηθεί το ανάστημά τους, να καταθέσουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά του κεφαλαίου III της παρούσας προκήρυξης και να παραλάβουν το δελτίο υγειονομικής εξέτασης-παραπεμπτικό σημείωμα. Ειδικά οι υποψήφιοι που ανήκουν στο Πυροσβεστικό Σώμα μεταβαίνουν στις ΔΙ.Π.Υ.Ν. στα γεωγραφικά όρια των οποίων υπάγεται η Υπηρεσία τους. Οι διευθύνσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας των Επιτροπών Παραλαβής Δικαιολογητικών ΔΙ.Π.Υ.Ν. εμφαίνονται στο παράρτημα (Δ) της παρούσας προκήρυξης.

Όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να προσκομίσουν βεβαίωση ικανότητας από Στρατιωτική ή Αστυνομική Αρχή σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφάλαιο VI παράγραφος 3 της παρούσας προκήρυξης, δεν υποχρεούνται να παραλάβουν δελτίο υγειονομικής εξέτασης-παραπεμπτικό σημείωμα αλλά να δηλώσουν τη βούλησή τους στην παραπάνω αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.

Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλεται ηλεκτρονικά χωρίς να επακολουθήσει η αυτοπρόσωπη κατάθεσή της από τον υποψήφιο στην αρμόδια Επιτροπή ή κατατίθεται εκπρόθεσμα ή ταχυδρομικά ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή σε περίπτωση που δεν έχει κατατεθεί με αυτήν κάποιο εκ των απαιτούμενων δικαιολογητικών του κεφαλαίου ΙΙΙ της παρούσας προκήρυξης, δεν γίνεται δεκτή, θεωρείται ως μηδέποτε υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη για το Διαγωνισμό. Επίσης, ο υποψήφιος μετά την υποβολή και πρωτοκόλληση της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης δεν έχει δικαίωμα να την ανακαλέσει ή να μεταβάλλει τα δηλωθέντα σε αυτή στοιχεία, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών. Η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επισύρει αποκλεισμό από το Διαγωνισμό και τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

3. Σε περίπτωση επιστροφής των δικαιολογητικών από την Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών της ΔΙ.Π.Υ.Ν. και ύπαρξης αμφισβήτησης επί του αναστήματος ή της ηλικίας, ο υποψήφιος έχει το δικαίωμα να μεταβεί αυτοπροσώπως, από Τετάρτη 27/06/2018 έως και την Παρασκευή 29/06/2018, από ώρα 08:00' έως και ώρα 16:00', στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών, που ορίζεται στο κεφάλαιο V της παρούσας προκήρυξης με έδρα την Πυροσβεστική Ακαδημία στην Κηφισιά Αττικής. Ο υποψήφιος οφείλει να προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά με το αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης στο οποίο έχει ενσωματωθεί βεβαίωση ελέγχου αναστήματος και ηλικίας και επέχει θέση πρακτικού επιστροφής των δικαιολογητικών. Η ανωτέρω Επιτροπή επιλύει σε δεύτερο βαθμό τη σχετική διαφορά αποφαινόμενη με πράξη της οριστικώς επί της αμφισβητήσεως. Η διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παραλαβής Δικαιολογητικών εμφαίνονται στο παράρτημα (Δ) της παρούσας προκήρυξης. Σχεδιάγραμμα πρόσβασης στην Πυροσβεστική Ακαδημία εμφαίνεται στο παράρτημα (Η) της παρούσας προκήρυξης.

4. Επισημαίνεται ότι όλα τα υποβληθέντα δικαιολογητικά των επιτυχόντων του Διαγωνισμού, θα ελεγχθούν αυτεπάγγελτα από το Α.Π.Σ./Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων για τη γνησιότητα-εγκυρότητα αυτών πριν την κατάταξή τους.

5. Για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να δηλώσουν την ή τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στη δήλωση προτίμησης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Μηχανογραφικό Δελτίο), σύμφωνα με τα οριζόμενα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική προκήρυξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: