Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Αττική και Στερεά


Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της χώρας - Διακοπές κυκλοφορίας και καταστροφές σε Στερεά Ελλάδα και Αττική - Ακυβέρνητο πλοίο στον Πειραιά.


Προβλήματα προκάλεσαν σε Στερεά Ελλάδα και Αττική οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το βράδυ της Τετάρτης. Στην Φθιώτιδα, ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα για πτώσεις δέντρων, που σε πολλές περιπτώσεις εμπόδιζαν την κυκλοφορία.


Ένα μεγάλο δέντρο που έπεσε στο ύψος του Αργυροχωρίου, διέκοψε την κυκλοφορία από και προς τα χωριά της Υπάτης και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να δώσει και πάλι το δρόμο στην κυκλοφορία.
Ο πολύ δυνατός αέρας χτύπησε και τη Λαμία, σπάζοντας δέντρα και ρίχνοντας όλες τις προειδοποιητικές πινακίδες στο έργο που γίνεται στην ανατολική είσοδο της πόλης.
Περιοχές στη δυτική Φθιώτιδα έμειναν χωρίς ρεύμα μετά από πτώση δέντρου σε γραμμές της ΔΕΗ, ενώ προκλήθηκε και ζημιά στα ηλεκτροφόρα καλώδια της γραμμής του ΟΣΕ.

Στην Υπάτη ανεμοστρόβιλος σήκωσε σκεπές, ξήλωσε δέντρα και γκρέμισε πρόχειρες κατασκευές.

Στην Αθήνα, η Πυροσβεστική είχε δεχτεί περισσότερες από 45 κλήσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα περισσότερα λιμάνια της χώρας.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά για Αργοσαρωνικό μόνο με πλοία κλειστού τύπου και Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.
Στον Πειραιά τρία ρυμουλκά επιχειρούν να προσεγγίσουν το οχηματαγωγό "Παναγία Αγιάσου", το οποίο είχε παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους.

Ταλαιπωρία για το "Νήσος Χίος"

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης έως και 10 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο, υποχρέωσαν τον καπετάνιο του πλοίου «Νήσος Χίος», που πραγματοποιεί τη γραμμή Λαύριο - Αι Στράτης - Μύρινα - Καβάλα, να μπει για ασφάλεια στον κόλπο του Μούδρου στη Λήμνο. Εκεί παραμένει μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι, αφού παρά τις προσπάθειες το πλοίο δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Μύρινας. Ο 50 περίπου επιβαίνοντες με προορισμό τη Λήμνο παραμένουν στο πλοίο, εωσότου γίνει εφικτό να δέσει με ασφάλεια στη Μύρινα.
Σημειώνεται ότι, νωρίτερα σήμερα το πρωί, το ίδιο πλοίο δεν είχε καταφέρει να δέσει στο λιμάνι του 'Αι Στράτη και συνέχισε το ταξίδι του προς τη Λήμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: