Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ο μεγαλύτερος αγώνας ποδηλάτων mtb στην Ελλάδα είναι στην Παύλιανη. Άμφίκλεια και Θερμοπύλες με σπουδαίους αγώνες!

Το βουνό της Οίτης αποτελεί έναν από τους καλύτερα διατηρημένους εθνικούς δρυμούς της χώρας. Τα πανέμορφα ελατοδάση διαδέχονται όμορφα λιβάδια και εντυπωσιακά φαράγγια



 με μεγαλύτερο αυτό του Γοργοποτάμου, ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης, γύρω από το οποίο κινείται και ο μεγαλύτερος αγώνας mtb στην Ελλάδα, το ΙΤΙ EPIC.

Το μαγευτικό σκηνικό δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση ενός ακόμα εντυπωσιακότερου αγώνα.


ο ITI EPIC έρχεται για 7η χρονιά να αποδείξει ότι νούμερο ένα συστατικό για έναν κορυφαίο αγώνα mtb είναι η τοποθεσία διεξαγωγής του! Μιλάμε φυσικά για το βουνό της Οίτης, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους εθνικούς δρυμούς της χώρας μας. Πέρα από την άγρια ομορφιά του βουνού που καθηλώνει τον επισκέπτη, οι οπαδοί της ορεινής ποδηλασίας θα βρουν στην Οίτη το ιδανικό σκηνικό για την πραγματοποίηση ενός απαιτητικού αγώνα. Έδαφος που δίνει γρήγορη κύλιση, κλίσεις που εμπνέουν για πίεση και πραγματικά οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκείνο το διάστημα στο βουνό, πείθουν και τον ποιο απαιτητικό. Σε όλα αυτά προσθέστε πως η διαδρομή κινείται στα πιο απόκρημνα μέρη του βουνού φτάνοντας σε εγκαταλελειμμένους για δεκαετίες δασικούς δρόμους και άγνωστα μονοπάτια, άλλα καινούργια και άλλα βασισμένα σε μονοπάτια παλιότερων εποχών!
Οι δηλώσεις συμμετοχής για το ITI EPIC 2017 έχουν ξεκινήσει! Και ο αγώνας εμφανίζεται ακόμα καλύτερος από αυτόν της προηγούμενης χρονιάς παρουσιάζοντας και τις παρακάτω αλλαγές:

- Μεγάλη και μεσαία διαδρομή δέχθηκαν αλλαγές στα πρώτα χιλιόμετρα τους, καθώς το πρώτο μονοπάτι έχει νέα και πιο ενδιαφέρουσα χάραξη! Η αλλαγή αυτή έκανε και τις δύο διαδρομές καλύτερες αλλά και λίγο πιο προσιτές! Πλέον η μεγάλη έχει μήκος 57 χιλιόμετρα και 35 η μεσαία.

- Τεράστιες αλλαγές στη μικρή διαδρομή! Που πλέον δεν είναι ξεχωριστή διαδρομή, αλλά κομμάτι των μεγαλύτερων! Καταργείτε λοιπόν η παλιά "19άρα" με μία καινούργια 20 χιλιομέτρων που είναι συντόμευση των μεγαλύτερων διαδρομών και διασχίζει πλέον δύο από τα κυρίως μονοπάτια του ITI EPIC. Πλέον δεν είναι μια απλή entry level διαδρομή, αλλά μία αυθεντική epic διαδρομή με λιγότερα χιλιόμετρα!

Το σημείο εκκίνησης...
Η καρδιά του αγώνα και για φέτος χτυπάει στο χωριό της Παύλιανης, ένα από τα ομορφότερα χωριά ανά την Ελλάδα, χτισμένο σε υψόμετρο 1050 μ., μέσα στις ελατοσκεπείς πλαγιές της Οίτης. Η Παύλιανη έχοντας πλήρη ξενοδοχειακή υποδομή, μια σειρά από αυθεντικές ρουμελιώτικες ταβέρνες και μερικές πολύ προσεγμένες καφετέριες για να χαλαρώσετε, υπόσχεται ένα αξέχαστο αγωνιστικό σαββατοκύριακο, για εσάς, την παρέα σας, αλλά και την οικογένεια σας!

Περισσότερες πληροφορίες στο www.itiepic.gr


Τεχνικοί οδηγοί 2017

Οποιεσδήποτε πιαστεί να πετά απορρίμματα εντός της
διαδρομής θα ακυρώνεται!!











ΦΩΤΟ από την Διαδρομή "Μονοπάτια Παρνασσού 2017" στην Άμφίκλεια....









https://www.facebook.com/pg/actionphotos.gr/photos/?tab=album&album_id=10154244750142315


   Ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα», διοργανώνει κάθε χρόνο , δυο σημαντικούς αγώνες ορεινού τρεξίματος.
Την πρώτη Κυριακή κάθε Μάη διοργανώνεται στις Θερμοπύλες και στις πλαγιές του Καλλίδρομου Όρους, ο ιστορικός  αγώνας ορεινού  τρεξίματος, με την ονομασία  «Ανόπαια Ατραπός», μια απόσταση 15,2 χλμ, ο οποίος πιθανολογείται ότι στο μεγαλύτερο μέρος του, αποτελεί μέρος της ιστορικής διαδρομής από το «Μονοπάτι του Εφιάλτη».
Επίσης, την Τρίτη Κυριακή κάθε Σεπτέμβρη και στη μαρτυρική Υπάτη, διοργανώνεται ο Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής»  ( Hercules Marathon ), απόστασης 43χλμ. και θετικής υψομετρικής +3000μ. Μαζί διεξάγονται και δυο μικρότεροι αγώνες , ο «Ελλέβορος» 16,2 χλμ (+1180μ. θετικής υψομετρικής) και οι «Φαρμακίδες», 6,4 χλμ. Στα πλαίσια αυτών των αγώνων και για την προώθηση της άθλησης σε μικρότερες ηλικίες, διοργανώνεται την παραμονή των παραπάνω αγώνων, στα Λουτρά Υπάτης, αγώνας με τη συμμετοχή μικρών παιδιών με την ονομασία «Λαγοπόδαρος», απόστασης χιλίων μέτρων.  Και οι τρεις αγώνες αυτοί, εκτείνονται στις πανέμορφες πλαγιές αλλά και στις κορυφές της Οίτης , δίνοντας την ευκαιρία  σε αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, να θαυμάσουν την σπάνια βιοποικιλότητα που προσφέρει το βουνό του Ηρακλή.
Για τη φετινή χρονιά οι ημερομηνίες των αγώνων είναι οι εξής:
Ανόπαια Ατραπός 07/05/2017
Hercules Marathon 16-17/09/2017
Πληροφορίες και εγγραφές στα site: www.herculesmarathon.gr & trahina-runners.blogspot.gr

Εκ της οργανωτικής επιτροπής



Δεν υπάρχουν σχόλια: