Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ιτέα : Αυτοκινητιστικό ατύχημα (φωτό)








Ευτυχώς χωρίς θύματα , σήμερα το πρωϊ αυτοκινητιστικό ατύχημα στην οδό Κίρρας στην Ιτέα.
Οδηγός έχασε τον έλεγχο , ανετράπη , ξήλωσε δέντρο και σταμάτησε με τις πόρτες στα πλάγια. Περαστικοί βοήθησαν να φέρουν το αυτοκίνητο στην θέση που φαίνεται στις εικόνες.
Αν περνούσε άνθρωπος απ το σημείο την συγκεκριμένη στιγμή, ίσως να θρηνούσαμε θύματα.
Θυμίζουμε ότι η εν λόγω οδός είναι η μοναδική αστική οδός που ενώνει τις δύο οικιστικές περιοχές Ιτέας και Κίρρας και δέχεται την μεγαλύτερη κίνηση τροχοφόρων σε όλη την πόλη.
Έχει επισημανθεί και παλαιότερα η ανάγκη να ενωθεί η Ιτέα με την Κίρρα και με άλλους δρόμους που περιμένουν διάνοιξη.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μη φτιάξουνε τους δρόμους...300 χρονια πίσω ζούνε εδώ. Δεν τα έχουμε καλά με τον εκσυγχρονισμό.

Ανώνυμος είπε...

Κίρρα-Μαιάμι
Δυστυχώς τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα δεν συνετίζουν κανέναν και ακόμη χειρότερα δεν αφυπνίζουν κανέναν.
1.Πράγματι όπως αναφέρει το Καρτερία αγγίζει τα όρια του παραλόγου το οτι δεν υπάρχει καμία άλλη οδική σύνδεση μεταξύ Ιτέας-Κίρρας.Η μετάβαση απο την Κίρρα στην Ιτέα και αντίστροφα, με τα πόδια η με ποδήλατο ειναι κίνδυνος θάνατος ανα πάσα στιγμή.Γονείς δεν αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν αυτό το δρομολόγιο.Χρειάζεται παραπάνω απο εναν άξονα σύνδεσης,μονοδρομήσεις και διαπλάτυνση πεζοδρομίων.Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν πεζοδρόμιο σε πολλά σημεία του ηδη υπάρχοντος δρόμου.
2.Ο δρόμος αυτός έχει δεκάδες νεκρούς,τραυματίες και συνεχόμενες εκτροπές οχημάτων σε πεζοδρόμια,σπίτια, τοίχους.Δεν υπάρχει νομίζω άλλος στη Φωκίδα εντός οικιστικής ζώνης με τόσα πολλά συμβάντα.
3.Δεν μπορεί και δεν γίνεται η Τροχαία να ακολουθεί κάθε όχημα το οποίο κινείται σε αυτο τον δρόμο.Θα πρέπει η οδηγική συμπεριφορά μας να είναι συνετή και με σεβασμό απέναντι σε όλους.
4.Πρέπει να προωθήσουμε την ποδηλατική και πεζή κίνηση με ασφάλεια.Η πόλη μας προσφέρεται για αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ας μην γελιόμαστε.... Φυσικά και ο συγκεκριμένος δρόμος είναι απαράδεκτος, ειδικά το σημείο του συγκεκριμένου περιστατικού, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η οδηγική συμπεριφορά μας. Το 90% των ατυχημάτων, αν όχι όλα, οφείλονται σε οδήγηση επικίνδυνη ή υπο την επήρεια αλκοόλ, ή και άλλων ουσιών. Το θέμα είναι αν η αστυνομία γνωρίζει περιπτώσεις, και των τριων κατηγοριών, που γίνονται κατ΄εξακολούθηση, και τι κάνει γι'άυτό. Νομίζω οι περισσοτεροι μπορούμε να ονομάσουμε άτομα που διαρκώς οδηγούν επικίνδυνα και άτομα που είναι ακατάλληλα για οδήγηση παντελώς, καθώς είναι μόνιμα φτιαγμένα. Γιατί όσοι δρόμοι και να ανοιχτούν, ο μεθυσμένος, ο τοξικομανής και ο "οδηγός ράλλυ" πάντα θα προκαλούν ατυχήματα.

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλα και σωστα αυτα που λετε αλλα για το σημερινο ηταν παλι θεμα ωρας για τον ή την οδηγο !!! Αυτοι οι δυο εχουν βαλει στο σημαδι το δεντρο και την στροφη αυτη την ιδια !!! Ειναι το δευτερο αυτοκινητο που καταστρεφουν και παλι καλα που κατοικος την ωρα εκεινη ηταν μερικα μετρα μακρυτερα !!! Οτι δεν υπαρχουν δρομοι σωστοι {αυτο το σημειο μεχρι το Ναυσικα το βραδυ δεν φωτιζεται σχεδον καθολου} δεν υπαρχουν αλλα μηπως δεν φταιει μονο αυτο ειδικα στη περιπτωση την σημερινη ??? Και εχω και μια απορια {διοτι αυριο θα περναω εγω ή τα παιδια μου απο εκει} ποιος τους επιτρεπει να οδηγουν ????

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ....ΣΚΝΙΠΑ

Αϊτόστ είπε...

Εις τον αφρό, εις τον αφρόν της θάλασσας
η Τροχαία μου, η Τροχαία μου κοιμάται
πάρακαλώ σας κάγκουρες
μη μου την εξυπνάτε

Να 'ταν η θα, να 'ταν η θάλασσα κρασί
και τα βουνά και τα βουνά μεζέδες
κι οι βάρκες κρασοπότηρα
να πίνουν οι γλεντζέδες

τρομάρα τους

-

Εγώ έχω δει τουλάχιστον δύο (2) νεκρούς από τα Μπακαλιαράκια έως τη γωνία του Κολοβού. Όπως επίσης τον Λεωνίδα που τον έστειλε 5 μέτρα στον αέρα πριν κάνα χρόνο το αμάξι άλλου Σουμάχερ.

Τα λέμε σε καμιά άλλη κηδεία να κλάψουμε και να κουνήσουμε το κεφάλι ρυθμικά όλοι μαζί και να συμφωνήσουμε πόσοι γκασμάδες ζούνε ανάμεσα μας.