Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ» «ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ»... "ΠΗΓΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΑΚΑΡΙΤΕΣ"

Έναντι 40 εκατ. ευρώ οι "Ευρωπαϊκούς Βωξίτες" της οικογένειας Κυριακόπουλου στην Kerneos
Καταγγελία
Άμφισσα 15/5/2017


    Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του σωματείου μας για τις συνθήκες εξόρυξης σε ορισμένες στοές. Οι συνάδελφοί μας μέλη της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας όχι μόνο έγιναν μάρτυρες ενός παρ’ ολίγον ατυχήματος αλλά παραλίγο να χάσουν και την ίδια τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν την 9/5/2017 στη στοά 610, στη θέση Κρυσταλλίδη. Συγκεκριμένα αποκολλήθηκε κομμάτι της οροφής διαστάσεων 1,50x0.60 ακριβώς δίπλα από τον πρόεδρο της επιτροπής Αργύρη Μπραούζο. Στην ίδια στοά παλιότερα, σε προηγούμενους ελέγχους που είχαν γίνει από την Επιθεώρηση Μεταλλείων η στοά κρίθηκε ως παράνομη μιας και δεν είχε την απαιτούμενη άδεια.
    Την Παρασκευή 12/5 έγινε συνάντηση με τη διεύθυνση όπου τα μέλη της επιτροπής ανέφεραν τις διαπιστώσεις από τους ελέγχους που έκαναν. Αναφέροντας βεβαίως και το παραπάνω περιστατικό.
    Σαν να μην έφταναν αυτά,  μετά τη συνάντηση ανακοινώθηκε στον πρόεδρο του σωματείου και μέλους της επιτροπής Γιάννη Κάζο ποινή 5 μέρες αργία με πρόσχημα ότι δυσφήμησε την εταιρία με ψευδείς διαδόσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σε συγκεκριμένη στοά εξόρυξης. Για το ίδιο ακριβώς γεγονός η εταιρία είχε τιμωρήσει τον αντιπρόεδρο του σωματείου χειριστών, αλλά ύστερα από την προσφυγή του στην Επιθεώρηση Εργασίας και με τη στήριξη του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας δικαιώθηκε και απορρίφθηκε η ποινή.
Όσο και εάν προσπαθούσε την Πέμπτη 11/5/2017 ο διευθύνων σύμβουλος να πείσει τους δημοτικός συμβούλους ότι όλα πάνε καλά στα μεταλλεία, διαψεύδεται από την πραγματιστικά γεγονότα που δεν είναι αλλά από τις αξεσκάρωτες στοές……….
     Την ιδία ώρα η εταιρία επιμένει να τιμωρεί συνδικαλιστές για συμμόρφωση και παραδειγματισμό προς τους υπολοίπους. Τιμωρεί όποιον αντιστέκεται και αποκαλύπτει τα κακός κείμενα.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ  ΖΩΗ ΜΑΣ

     Απαιτούμε να σταματήσουν οι εργασίες σε όλες τις στοές που είναι αξεσκάρωτες και έχουν σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ να πάρει πίσω η εταιρία την ποινή από τον πρόεδρο του σωματείου μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ,  επι τέλους, να σταθεί η εταιρεία με σοβαρότητα, στις κατά καιρούς καταγγελίες μας για αξεσκάρωτες στοές προφυλάσσοντας τις ζωές και τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας.  
Την Τετάρτη 17 Μαΐου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας ενάντια στην εξαθλίωση και τη φτώχεια που μας έχουν οδηγήσει.
ΟΛΟΙ στη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας στις 10 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: