Κυριακή 7 Μαΐου 2017

«Στο Δήμο Δελφών αξιωματούχοι του Δήμου Ριζάο της Κίνας »



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          ΑΜΦΙΣΣΑ, 06.05.2017
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                              
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                         
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                        

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                              
Τηλέφωνο: 2265350027       
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 39/2017

ΘΕΜΑ:  «Στο Δήμο Δελφών αξιωματούχοι του Δήμου Ριζάο της Κίνας »


Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάνγκ Λιούι Ξινγκ του Δήμου του Ριζάο της επαρχίας Shandong της Κίνας επισκέφθηκε χθες Παρασκευή το Δήμο Δελφών. Ο Δήμος του Ριζάο, του οποίου το όνομα σημαίνει "η πόλη του ήλιου", κατοικείται από πληθυσμό περίπου 3 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι ένα από πιο σημαντικά λιμάνια της Κίνας με ιδιαίτερα ανερχόμενη κίνηση κι αποτελεί μία από τις 5 περιοχές, μαζί με τους Δελφούς, με μακραίωνη παράδοση στη λατρεία του Ήλιου.

Η σινική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τους Δελφούς και την Άμφισσα, όπου στο Δημαρχείο έγιναν δεκτοί από το Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο, τους αντιδημάρχους Λ. Αναγνωστόπουλο και Ν. Μίχο και τη σύμβουλο και Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ελ. Κοτσάνου. Εκεί πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας και εργασίας με κύρια θέματα τον τουρισμό και το ενδιαφέρον των αξιωματούχων του Ριζάο για τον προορισμό του Δήμου Δελφών καθώς και θέματα εμπορικών εξαγωγών προς τον πολυπληθή Δήμο του Ριζάο με βάση την τοπική παραγωγή στο Δήμο Δελφών.

Ακολούθως, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου οι αξιωματούχοι του Ριζάο παρουσίασαν σε βίντεο την πολιτισμική ταυτότητα, την ιστορία, το φυσικό κάλλος αλλά και τη σύγχρονη εικόνα του τόπου τους με βάση την εξωστρέφεια και την ανάγκη διεθνών συνεργειών, όπως αυτή που αναζητούν με το Δήμο Δελφών, ενώ αντιστοίχως ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος παρουσίασε με οπτικό υλικό τις περιοχές του Δήμου Δελφών που αποτελούν πόλο έλξης για τους κατοίκους του Ριζάο στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του δήμου μας.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



                                                            Γραφείο Τύπου




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΒΟΛΗ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΕ ???
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

Χάλια...

Ανώνυμος είπε...

Μονο οι κουμπαροι στη συναντηση? Καταλαβα γιατι. Οι αλλοι τωρα μαθαινουν κινεζικα.

Ανώνυμος είπε...

Το κατάλαβε μόλις πήγε στη συνάντηση και γι'αυτό τραβάει το μακό μπλουζάκι προς τα κάτω... Εντάξει δεν ήξερε ότι ειδικά οι Ασιάτες θεωρούν νο1 τα τυπικά. Στολή εργασίας είναι το σακάκι και η γραβάτα όχι επίδειξη σνομπισμού. Δεν είσαι πιο κοντά στον κόσμο εάν δεν φοράς γραβάτα.