Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Μυστήριο με γιγαντιαίο κουφάρι που ξεβράστηκε σε ακτή στην Ινδονησία

Αν και ψαράδες υποστηρίζουν πως πρόκειται για τεράστιο καλαμάρι, άνδρες της ακτοφυλακής θωρούν πως πρόκειται για φάλαινα 

Τα απομεινάρια ενός γιγάντιου πλάσματος ξεβράστηκαν στις ακτές του νησιού Σέραμ, της επαρχίας Μολούκες της Ινδονησίας, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.   


Σύμφωνα με μια μαρτυρία που έλαβε την Τετάρτη 10/5 το site Beritasatu.com, ένας κάτοικος της περιοχής ανακάλυψε το τεράστιο θαλάσσιο κουφάρι μήκους 15 μέτρων την Τρίτη το βράδυ, θεωρώντας αρχικά πως πρόκειται για κάποια βάρκα.

  

Αν και υπάρχει διχογνωμία ακόμα για το αν πρόκειται για γιγάντιο καλαμάρι ή φάλαινα, εργαστηριακά τεστ που διεξάγονται θα αποκαλύψουν με σιγουριά την πραγματική ταυτότητα του ζώου. 

Το περίεργο εύρημα έχει προσελκύσει πολλούς κατοίκους των γύρω περιοχών στο σημείο που θέλουν να μπορέσουν να το δουν από κοντά.   

Οι λόγοι για τους οποίους το πλάσμα ξεβράστηκε στην ακτή παραμένουν προς το παρόν άγνωστοι, αλλά θεωρείται πώς ήταν νεκρό για τουλάχιστον 3 μέρες προτού βρεθεί.   

Οι κάτοικοι της ακτής στο μεταξύ, έχουν ζητήσει την βοήθεια της κυβέρνησης ώστε το κουφάρι να μεταφερθεί καθώς έχει ήδη αρχίσει να αποσυντίθεται. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: