Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Π.Ταγκαλής ( «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ) :

Εκτεθήκατε κ. Δήμαρχε, για ακόμη μία φορά !


Αποτέλεσμα εικόνας για Π.ΤΑΓΚΑΛΗΣ

02.5.2017
«ΕΝΩΤΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΕΛΩΝ
Εκτεθήκατε κ. Δήμαρχε, για ακόμη μία φορά !

Στο τελευταίο συμβούλιο υποστηρίξατε κ. Δήμαρχε, ότι μπορεί να 'πέσατε' έξω στους υπολογισμούς των ποσοτήτων των απορριμμάτων (οι 15.000 tn έγιναν 10.000 tn -50 % αστοχία η μελέτη της κας Ανδριοπούλου) αλλά το σύνολο της επιβάρυνσης για τη μεταφορά των απορριμμάτων στη Λαμία είναι το ίδιο ! Ούτε τη μελέτη που φέρατε στο συμβούλιο δεν διαβάσατε αφού η επιβάρυνση που επιβάλατε στους Πολίτες διαμέσου των αυξήσεων των τελών ήταν η διπλάσια από την πραγματική  !

Η μελέτη αξιολόγησης, που προσκομίσατε στο Δ.Συμβούλιο της 27ης Απριλίου 2017 στο 17ο θέμα με τίτλο:

'Ενημέρωση του Συμβουλίου σχετικά με το  1ο  Παραδοτέο της Μελέτης Αξιολόγησης του Κόστους Διαχείρισης ΑΣΑ Δήμου Δελφών που εκπονείται από την ΕΠΤΑ ΑΕ για λογαριασμό του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ. (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος).

σας εκθέτει ,πολλαπλώς! Τεχνικά και πολιτικά.

Απογυμνώνει τις εμφανείς σας αδυναμίες και καταδεικνύει ξεκάθαρα τις προθέσεις σας να κάνετε μικροπολιτική με τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις (δεν έχετε και τίποτε άλλο να επιδείξετε) , στην πλάτη των Πολιτών τους οποίους φροντίσατε να φορολογήσετε άγρια και άδικα ! (υπενθυμίζουμε ότι οι αυξήσεις στα τέλη έφθασαν το 74 % στη Δεσφίνα).

Επιβαρύνατε, αδίκως ,με 750.000 ευρώ/έτος τους Πολίτες , τη στιγμή που οι εγκυρότερες μελέτες που εσείς μας προσκομίσατε, υπολογίζουν το κόστος σε 372.000 ευρώ/έτος το οποίο αρκούσε για να μεταφέρετε τα απορρίμματα και να κλείσετε και την τελευταία χωματερή !

Έτσι κάνετε τους λογαριασμούς σας στο Δήμο; Με περιθώριο σφάλματος άνω του 100 %;

Η σημασία του σημερινού δελτίου τύπου είναι τριπλή:
πρώτον, έχει να κάνει με τη λάσπη που δεχθήκαμε με περίσσιο θράσος, από εσάς προσωπικά και το επιτελείο σας, που πιστός στα δεδομένα του άκρατου λαϊκισμού -σημείο  της εποχής μας - προσπαθείτε συστηματικά να διαστρεβλώσετε την αλήθεια διαμέσου δελτίων τύπου όπως το παραπάνω.
δεύτερον, έχει να κάνει με τη δικαίωση των θέσεων του συνδυασμού μας όταν ζητούσαμε τη μελέτη αυτή δύο και πλέον χρόνια πριν και την οποία και εσείς, κάτω από το βάρος των πιέσεών μας, τάξατε, αλλά 'ξεχάσατε'.
και τρίτον έχει να κάνει με την  πραγματικότητα την οποία οφείλουν να γνωρίζουν οι Πολίτες και την οποία οφείλουμε να καταδεικνύουμε συνεχώς, χωρίς περιστροφές, χωρίς έντεχνες αλλοιώσεις.

Συνεπώς, το εν λόγω πρόσθετο τέλος που ψηφίσατε, δεν αντικρύζει ειδική αντιπαροχή προς τους βαρυνόμενους με αυτό, δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, είναι προφανώς παράνομο και αποτελεί  φόρο.


 Καλό μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: