Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Ξεκινά και επίσημα η αντιπυρική περίοδος


Τι πρέπει να προσέχουν όλοι οι πολίτες σύμφωνα με εγκύκλιο της Πυροσβεστικής και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας που τίθεται σε ισχύ από 1η Μαΐου (Vid)
Μία σειρά απαγορεύσεων τίθεται σε ισχύ από σήμερα 1η Μαΐου εξαιτίας της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. 
Τόσο το  Πυροσβεστικό Σώμα, όσο και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσαν στη δημοσιότητα μέσω ανακοινώσεων και εγκυκλίων οδηγίες για όλα εκείνα που πρέπει να προσέξουν οι πολίτες από την ημέρα έναρξης της αντιπυρικής περιόδου έως και 31η Οκτωβρίου 2017.

Οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος

Η χώρα μας στο σύνολό της καλύπτεται από δάση και δασικές εκτάσεις με ποικιλία ευαίσθητων οικοσυστημάτων. Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η προστασία και η διατήρησή του είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα κάθε κοινωνικού συνόλου και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Αποτελεί έναν ανανεώσιμο φυσικό πόρο με ανεξάντλητες δυνατότητες για την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου.
Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη αμέλεια, ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες σε συνδυασμό με το έντονο γεωφυσικό ανάγλυφο, ευνοούν την ταχεία εξάπλωσή τους.
Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ο κάθε ένας ξεχωριστά, είναι να τις περιορίσουμε, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: