Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ: ‘Κοινωνική Μηχανική' - Η τέχνη της απάτης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ


8.5.2017

ΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Κοινωνική Μηχανική' -Η τέχνη της απάτης

Δύο δελτία τύπου του Δ. Δελφών μου έφεραν στη μνήμη την 'Αρχή της νεοταξικής λογοκρισίας' η οποία εξαφανίζει τις ουσιαστικές πληροφορίες μέσα σε έναν κυκεώνα ασήμαντων πληροφοριών, επιτρέπει στη νέου τύπου λογοκρισία να εμφανίζεται πλουραλιστική και δημοκρατική. Ουσιαστικά πρόκειται για πληροφορίες χωρίς ενημέρωση, βασική μέθοδος της 'Μηχανικής των ψευδαισθήσεων'.
Η ρητορική που έχει αναπτύξει ο Δήμαρχος περί διάσωσης του Δήμου είναι πράγματι εντυπωσιακή. Πότε εξέφρασε πρώτη φορά άποψη περί οικονομικής καταστροφής του Δήμου; Μόλις εκλέχθηκε. Έτσι ξεκινά την πολιτική του, δημιουργώντας το σενάριο της 'Οικονομικής καταστροφής' του Δήμου, ώστε να παρουσιαστεί ως ο σύγχρονος 'Μεσσίας'.

('Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων')

Στην υπόθεση με τα απορρίμματα, προσπαθεί να μας φέρει αντιμέτωπους με τα Οικονομικά συμφέροντα του Δήμου τα οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί και υπερασπίζεται !
Ποιά είναι όμως τα γεγονότα στην υπόθεση;

Η μελέτη του Δήμου είχε σκοπό να υπολογίσει την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών λόγω μεταφοράς των απορριμμάτων στη Λαμία. Είναι σωστή ή λάθος η αρχική μελέτη του Δήμου για τα απορρίμματα;
Είναι προφανώς λάθος. Ο Δήμαρχος προσπαθεί να μας πείσει ότι το κόστος ανά πολίτη ήταν 52 €/tn στην δεύτερη μελέτη ενώ στην πρώτη, άρα ταυτίζονται οι δύο μελέτες,  αποσιωπώντας  ότι η πρώτη υπολόγιζε 15.000 tn ενώ η δεύτερη 9.500 tn !

Η προσφυγή μας είχε σκοπό (όπως μας κατηγορεί) την οικονομική καταστροφή του Δήμου;
Όχι γιατί προσφύγαμε στα αρμόδια όργανα του Καλλικράτη (ελεγκτή Νομιμότητας και επιτροπή του άρθρου 152), όπως ορίζουν οι Δημοκρατικές διαδικασίες με στόχο την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που υιοθετούσε τις αυξήσεις. Αντιθέτως, ο Δήμαρχος υιοθέτησε μια άκρως επικίνδυνη Πολιτική βασιζόμενος σε εμφανώς λανθασμένα στοιχεία, για την οποία τον είχαμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι ακροβατούσε Οικονομικά και για την οποία αποκλειστικός υπεύθυνος θα ήταν ο ίδιος.

Έδωσε ο Δήμαρχος το λόγο του για την αναλογιστική μελέτη που έφερε;
Ναι αφού την είχε απαιτήσει η παράταξή μας κατ' επανάληψη από το πρώτο κιόλας Συμβούλιο και τρεις μήνες μετά αναγκάστηκε να την κάνει αποδεκτή.

Γιατί την πραγματική  μελέτη για τα απορρίμματα την έφερε με δυόμισι χρόνια καθυστέρηση και δεν την έφερε εξ αρχής, όπως του είχαμε απαιτήσει από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο;
Για να προλάβει να εισπράξει τα 'επιπλέον' και να στηρίξει τη μικροπολιτική του.

Είναι ή όχι υπέρογκη η αύξηση των τελών;
Φυσικά και είναι αλλά ουδέποτε έγινε παραδεκτό από το Δήμαρχο, γιατί είναι παράνομο, λόγω μη ανταποδοτικότητας. Μετακύλησε, το υπέρογκο κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στη Λαμία, στους Πολίτες, αιτιολογώντας το ως 'αναγκαίο κακό' λόγω κλεισίματος της χωματερής, ενώ τώρα εξαγγέλλει  μειώσεις (παροχή αντισταθμιστικών) !
(Αποσιώπηση: Θέλοντας να πείσουν κάποιον για κάτι, οι επίδοξοι κοινωνικοί μηχανικοί δεν λένε ψέματα, αλλά πολλές φορές αποσιωπούν κάποια κομμάτια των πραγματικών γεγονότων. Έτσι καταφέρνουν ουσιαστικά να παρουσιάσουν τα γεγονότα όπως τους συμφέρουν, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει ως ψεύτες.)

Παρόμοια τακτική έχει υιοθετήσει και η κα Λιάνα Πιλάλα. Γιατί δεν περιορίστηκε στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Δόμησης για τη φάση των ενστάσεων της Κίρρας, με την πολιτική της δήλωση επί αυτού;
Γιατί αναζητά την πατρότητα σε όλες τις φάσεις του σχεδίου πόλεως Κίρρας ! Αλήθεια, ως νέα και αρμόδια αντιδήμαρχος, πότε πρόλαβε μέσα σε δύο μήνες να τις υλοποιήσει ;   

Από την Ιστορία μαθαίνουμε ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία, και ότι όλα έχουν τις αιτίες τους.
 Ο λόγος εδώ για την οξεία παθολογία της ελληνικής –και όχι μόνον– πολιτικής ζωής: την κυκλοφορία του ψεύδους, την απόκρυψη της αλήθειας, την τεχνική της παραπλάνησης. Και όλα αυτά, για το μέγα τρόπαιο: τη λαϊκή αποδοχή και την ψήφο. Παρότι η εξαπάτηση δεν ζει επί μακρόν –το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κατά τη λαϊκή ρήση- η ανθεκτικότητα της ψευδολογίας και της ανέξοδης κουβέντας μένει εντυπωσιακή.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ'

Δεν υπάρχουν σχόλια: