Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

«Είσαι κότα»: Οι απίστευτοι διάλογοι Πολάκη-Γεωργιάδη στη Βουλή

EUROKINISSI


Μια... ωραία ατμόσφαιρα για μια ακόμη φορά στη Βουλή, στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.
Για αθέτηση όλων των δεσμεύσεων και των υποσχέσεων που έδωσε στον ελληνικό λαό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας «ανθρωπάκια», τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είπε, «προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας θα ψηφίσουν όλα τα φριχτά μέτρα του νομοσχεδίου».
«Μας λέγατε ότι εμείς είμαστε "ναι σε όλα" και τώρα θα πείτε εσείς "ναι σε όλα"», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ χαρακτήρισε παραμύθι ότι το άρθρο 15 βγάζει τη χώρα από την επιτροπεία, λέγοντας πως «αντίθετα βάζει μόνιμα τη χώρα στην επιτροπεία».
«Θα πρέπει να πάρουμε την υπογραφή του ΔΝΤ για να εφαρμοστεί κοινωνική πολιτική. Είναι το πιο εξευτελιστικό άρθρο και το ψηφίζετε, γιατί είστε ανθρωπάκια. Είστε κανονικά ανθρωπάκια που πριν ήταν κατά του μνημονίου και των ιδιωτικοποιήσεων και τώρα έρχεστε και φέρνετε άρθρα που τα ξεπουλάτε όλα. Αποδείξατε ότι αγαπάτε τόσο πολύ τη καρέκλα, που θα τα ψηφίσετε όλα για να την κρατήσετε», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Όχι μόνο φέρνετε ένα τέταρτο μνημόνιο, αλλά το ψηφίζετε ξεχνώντας το αντιμνημονιακό σας παρελθόν. Πανηγυρίζετε γιατί κόβετε συντάξεις. Με τόσα φριχτά μέτρα που φέρνετε είναι ντροπή σας Φαρισαίοι και υποκριτές».
Ο κ. Γεωργιάδης κατόπιν επιτέθηκε στον Παύλο Πολάκη λέγοντας πως το βράδυ που κατατέθηκε το νομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα στη βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μαζί με τον Πάνο Καμμένο γιόρταζαν τα γενέθλια τους συνοδεία του τραγουδιστή Σταμάτη Γονίδη.
Ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο κ. Τσακαλώτος θα πρέπει να τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που θα μειωνόταν το αφορολόγητο. «Είπατε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι θα παραιτηθείτε από υπουργός και μετά θα καταψηφίσετε και το νομοσχέδιο. Εσείς ήσασταν στη πλατεία αγανακτισμένων και πίσω από το πανό που έλεγε "δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε" και έρχεστε και εισηγείστε σήμερα φρικτά μέτρα για να πάρετε κάτι για τη διαχείριση του χρέους. Χάσατε παντελώς την αξιοπιστία σας απέναντι στον ελληνικό λαό», τόνισε.
Την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, προκάλεσαν οι κατηγορίες του κ. Γεωργιάδη ότι ενώ δεν ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο πήγε στη λιτανεία με γραβάτα, και ότι διψά για τη μία καρέκλα μετακλητού υπαλλήλου. «Λυπάμαι που μία ιστορική παράταξη, όπως η ΝΔ, εκπροσωπείται από ανθρώπους που δεν μπορούν να είναι περήφανοι ότι υπερασπίζονται το δημοκρατικό πολίτευμα», επισήμανε ο κ. Μπάρκας, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίζει να υπερασπίζεται και να σέβεται τους πολίτες της Πρέβεζας, πέρα από αυτούς που έχουν σχέση με φασίστες.
Επίσης, ο Παύλος Πολάκης πήρε τον λόγο, λέγοντας ότι δεν θέλει να απαντήσει για τα κοινά γενέθλια -«αυτά είναι μπούρδες κοπανιστές» είπε- αλλά για το «ανθρωπάκι».
Ανθρωπάκι είναι αυτός που κάνει ερωτήσεις για τα υποβρύχια κατά εντολή του αρχηγού του και μετά φεύγει και πάει άλλου και γίνεται υπουργός, είπε μεταξύ άλλων. Εμείς δεν είμαστε δεμένοι με τις καρέκλες, είχαμε αξία και πριν γίνουμε υπουργοί, συμπλήρωσε. Θα μας θυμούνται οι ασθενείς και οι συγγενείς τους. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Έχετε πάθει αλλεργία και λυσαγρα που έχετε φύγει από την καρέκλα. Εμείς και αύριο να φύγουμε από την εξουσία έχουμε τρόπο για να ζήσουν άλλοι δεν έχουν. «Το κατάλαβες κύριε αντιπρόεδρε μιας ιστορικής παράταξης που αντί για τον Καταμανλισμό σήμερα έχει αυτούς που ευχαριστεί ο Παττακός», κατέληξε.
Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Ακούστε ποιος είναι ανθρωπάκι. Αυτός που γράφει πριν γίνει υπουργός: Το “ΟΧΙ” θέλει Έλληνες, το “ΝΑΙ” θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουνε τ'αγρίμμια απ' τις κότες. Και τώρα ψηφίζετε "ναι" κ. Πολάκη. Σύμφωνα με την δική σας ρήση, είστε κότα; Είστε». Και συνέχισε ότι ανθρωπάκι και κότα είναι αυτός που κρύβεται. Πολλά βαρύς και κότα είσαι γιατί κρύβεσαι όταν σου κάνω μήνυση και ζητάς από τους βουλευτές να μην σου άρουν την ασυλία.


http://www.huffingtonpost.gr/http://www.huffingtonpost.gr/2017/05/17/eidiseis-politiki-apisteutoi-dialogoi-polaki-georgiadi-sti-bouli_n_16669204.html?1495029712&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos1

Δεν υπάρχουν σχόλια: