Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΙΤΕΑ... Ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου για το Δημοτικό Κολυμβητήριο

Φωτογραφία του χρήστη Ναυτικός Όμιλος Ιτέας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Με αφορμή την έκθεση αυτοψίας της Ε.Ε.Α.Ε. της 12/04/2017 για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας, η διοίκηση του σωματείου μας διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Καταρχήν, κατανοούμε και εκτιμούμε την υπέρμετρη προσπάθεια του Δήμου Δελφών να θέτει σε λειτουργία το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας, λαμβάνοντας υπόψη τα έξοδα, τα οποία απαιτούνται πρωτίστως για τη θέρμανση του νερού της δεξαμενής.

Η ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση καθίσταται τώρα πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας είναι το μοναδικό στην περιοχή μας. Παράλληλα, ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας, το πλέον ιστορικό σωματείο υγρού στίβου στην περιοχή, έχει δημιουργήσει ένα φάσμα δραστηριοτήτων, που προϋποθέτει τη σωστή λειτουργία του κολυμβητηρίου σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η οποία, ως γνωστόν, αποτελείται κυρίως από χειμερινούς μήνες.

Η έδρα μας, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας είναι μία αθλητική εγκατάσταση που παρά την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του Δήμου Δελφών, πάσχει από άποψη συντήρησης. Οι οικονομικές παρεμβάσεις από μέρους του Δήμου Δελφών είναι καίριες, αλλά όταν καθημερινά παρατηρείται η απουσία της συντήρησης, δε διαφαίνεται η προσπάθεια εκ μέρους του Δήμου Δελφών.

Ο χώρος του κολυμβητηρίου παρουσιάζει ελλείψεις ηλεκτρολογικές, υδραυλικές και κατασκευαστικές οι οποίες έχουν καταγραφεί από τη διοίκηση του σωματείου μας. Από μέρους μας, υπάρχει η διάθεση, αλλά όχι η οικονομική δυνατότητα να αποκαθίστανται τέτοιου είδους ελλείψεις. Κατά τη διετία 2015-2017 τα έξοδα του σωματείου μας για συντήρηση και καθαριότητα του χώρου του κολυμβητηρίου ανέρχονται στο ποσό των 4.566,00 Ευρώ εκτός από τα έξοδα συντήρησης και τα αναλώσιμα, τα οποία φθάνουν το ποσό των 8.793,89 Ευρώ. Για τα συγκεκριμένα ποσά, η διοίκηση του ΝΟΙ κατηγορήθηκε από τη Γενική Συνέλευση για ευνόητους λόγους.

Συνεπώς, θεωρούμε πως πρέπει να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση στο θέμα της συντήρησης του κολυμβητηρίου, καθώς και στην αποκατάσταση φθορών και ελλείψεων.

Παρόλα αυτά, διαβεβαιώνουμε τους γονείς και τους αθλητές πως η διοίκηση του ΝΟΙ καθημερινά ελέγχει το pH και το χλώριο της δεξαμενής και σε καμία περίπτωση, εάν αυτά ήταν ακατάλληλα, δε θα επέτρεπε στους αθλητές να προπονούνται.

Το ΔΣ του ΝΟΙ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΔΣ ΤΟ PH ΚΑΙ ΤΟ ΧΛΩΡΙΟ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ??? ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΛΩΡΙΟ??? ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ, "ΜΕΤΡΑΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ PH ΚΑΙ ΤΟ ΧΛΩΡΙΟ..." ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΝ ΕΚΕΙ...ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

γραψατε ολοκληρη ανακοινωση χωρις στην ουσια να προσθεσετε τιποτα ουσιαστικο στην ενημερωση !!! μονο οτι διαπιστωσατε και σεις (εκ των υστερων ???) οτι χρειαζεται συντηρηση !!!
ααα ναι..και οτι δεν εχετε λεφτα και εσεις να βαλατε για την συντηρηση..

Ν.Ο. ΙΤΕΑΣ είπε...

Παρακαλούμε οι ανώνυμες ενστάσεις να γίνονται επώνυμα. Απαντήσεις υπάρχουν για οποιοδήποτε ερώτημα τεθεί.