Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Στα 162 δισ. οι εισροές κεφαλαίων από την ΕΕ στην Ελλάδα μέσα σε 35 χρόνια. Κι όμως δεν μπορέσαμε να ..οργανωθούμε σαν κράτος!

Στα 162 δισ. οι εισροές κεφαλαίων από την ΕΕ

Μεταξύ των πιο ωφελημένων χωρών της ΕΕ είναι η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις εισφορές κοινοτικών κονδυλίων, σύμφωνα με την ανάλυση των κ. Γ. Οικονόμου και Κ. Καζαντζή που δημοσιεύεται στην "Καθημερινή της Κυριακής".
Οι καθαροί κοινοτικοί πόροι που εισέρρευσαν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 35 χρόνων από την επίσημη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα έως σήμερα ανέρχονται σε 162 δισ. ευρώ.
Εάν σε αυτά προστεθούν και οι πόροι που έχουν συμφωνηθεί να χρηματοδοτήσουν έργα και δράσεις έως το 2020, μέσα από το νέο ΕΣΠΑ και την Κοινή Αγροτική Πολιτική, η συνεισφορά της ΕΕ προσεγγίζει τα 200 δισ. ευρώ.
Παρά τον πακτωλό χρημάτων, η χώρα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τους κοινοτικούς πόρους. Αιτίες, η ανεπάρκεια της ελληνικής διοίκησης και αυτό που κατ' ευφημισμόν ονομάζεται "εφευρετικότητα" των ληπτών των επιδοτήσεων, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: