Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Τέλη κυκλοφορίας: Σαφάρι για 15.453.000 ευρώ


Το Υπουργείο Οικονομικών στέλνει ειδοποιητήρια με βεβαιωμένες οφειλές και πρόστιμα για παρελθόντα έτη.

Του Δημήτρη Μπαλή
Αρχίζει η αποστολή ειδοποιητηρίων από το Υπουργείο Οικονομικών προς περίπου 46.000 ΑΦΜ που αφορούν κοντά στα 89.000 ΙΧ, των οποίων οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας.
ο Υπουργείο έχει επεξεργαστεί στοιχεία από το 2010 έως το 2016 και σύμφωνα με αυτά προκύπτουν περίπου 8.168.000 ευρώ που δεν έχουν καταβληθεί από τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ σε αυτά αντιστοιχούν πρόστιμα ύψους 7.285.000 ευρώ.
Κατά συνέπεια, το Υπουργείο ευελπιστεί να εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο κοντά στα 15.453.000 ευρώ σύνολο.
Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου έχουν βεβαιωθεί οφειλές σε άτομα που ήδη έχουν μεταβιβάσει το όχημά τους, δηλαδή δεν είχαν «περαστεί» στο σύστημα τα στοιχεία του νέου κατόχου και η μεταβίβαση, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που πολλοί έχουν εγκαταλείψει τα οχήματά τους, έχουν παραδώσει πινακίδες κυκλοφορίας και κατά συνέπεια δεν έχουν ασχοληθεί με τις υποχρεώσεις τους, όπως είναι η καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Το θέμα είναι ότι πλέον όλα τα στοιχεία οφειλών καταχωρούνται στο Taxis και είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Οι οφειλέτες θα έχουν να αντιμετωπίσουν όλες τις συνέπειες από τις μη καταβολές, όπως μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας.
Για την πληρωμή των τελών και των προστίμων, θα υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης σε 12 δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: