Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Στην Ελλάδα ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ

Στην Ελλάδα ο γιος του Εσκομπάρ



Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Φωτογραφίες: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος - Nίκος Χριστοφάκης



Στην Αθήνα έφθασε στις 14.30 το μεσημέρι της Δευτέρας ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ, του πιο ισχυρού βαρόνου της κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική. Ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίο του «Πάμπλο Εσκομπάρ, ο πατέρας μου».


Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα ήταν η πρώτη που τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το μεσημέρι της Δευτέρας. O Xουάν Πάμπλο ανέφερε μεταξύ άλλων πως ήρθε στη χώρα μας προκειμένου να παρουσιάσει τη δικιά του ιστορία αλλά και την ιστορία του πατέρα του. 



Μέσα από αυτήν την παρουσίαση ο Χουάν Πάμπλο θα μας ξεναγήσει στα «άδυτα» του μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών, θα γνωρίσουμε τον κόσμο βίας και εγκληματικότητας στον οποίο μεγάλωσε ο συγγραφέας και θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του για όλα όσα είδαμε στη μικρή οθόνη και δεν μπορέσαμε να πιστέψουμε!


(Το Σαββατοκύριακο βρισκόταν στη Ρώμη, σε ένα τουρ για την προώθηση του βιβλίου του)
Άλλωστε, ο Χουάν Πάμπλο σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο zougla.grαποκάλυψε αρκετά για τη ζωή του με τον πατέρα του, ο οποίος υπήρξε ο αρχηγός του καρτέλ του Μεντεγίν. 



Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ο Χουάν Πάμπλο ή αλλιώς Σεμπαστιάν Μαροκίν (αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά του για λόγους ασφαλείας) έχει επικρίνει πολλές φορές ταινίες οι οποίες είχαν ως θέμα τον πατέρα του. 

(Η άφιξή του στην Ελλάδα)

Πρόσφατα, μάλιστα, κατηγόρησε τους παραγωγούς του Νetflix για τη σειρά «Νarcos». Σύμφωνα με τον ίδιο, παρουσιάζονται ως αληθινά γεγονότα τα οποία δεν συνέβησαν ποτέ, ενώ υποστηρίζει πως ο χαρακτήρας του πατέρα του παραποιήθηκε. 

Ένας άνδρας διψασμένος για εξουσία, χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς οίκτο για κανέναν

Είκοσι τρία χρόνια μετά τον θάνατο του αρχηγού του διαβόητου καρτέλ, ο γιος του Εσκομπάρ ταξιδεύει σ' ένα παρελθόν που δεν διάλεξε ο ίδιος για να δείξει το άγνωστο πρόσωπο του πατέρα του.

Ένας άνδρας διψασμένος για εξουσία, χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς οίκτο για κανέναν, που στάθηκε ικανός να φτάσει τη σκληρότητα στα άκρα, την ίδια στιγμή που εκδήλωνε απέραντη αγάπη για την οικογένειά του. Συγκρούσεις αντίπαλων καρτέλ, εκβιασμοί, απαγωγές και εκτελέσεις δημοσιογράφων, δικαστικών, υπουργών σε μια βιογραφία που διαβάζεται ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα που γράφτηκε ποτέ.

Δεν πρόκειται για το βιβλίο ενός γιου που αναζητεί τη συγχώρεση για τον πατέρα του αλλά για μια συγκλονιστική διήγηση των συνεπειών που έχουν στη ζωή των ανθρώπων η βία και η εγκληματικότητα.

Στο βιβλίο συναντάμε έναν άνθρωπο ακραίων αντιθέσεων. Έναν αδίστακτο εγκληματία που δολοφονούσε χωρίς οίκτο όποιον έμπαινε εμπόδιο στα σχέδιά του, αλλά ταυτόχρονα και έναν στοργικό πατέρα, που αγαπούσε υπερβολικά την οικογένειά του.

Ανακαλύπτουμε τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου που βοηθούσε τους φτωχούς ως ένας άλλος «Ρομπέν των Δασών», αλλά και τον επικίνδυνο αρχηγό του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών όλων των εποχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: