Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ξεχωρίζει το Μάκαρος – Ιτέα στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ

Mpasket01
Η κόντρα μεταξύ Μάκαρου και ΓΣ Ιτέας είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι του Σαββάτου, 

και όχι για βαθμολογικούς λόγους, αλλά γιατί απλούστατα αποτελεί ένα από τα κλασικά τοπικά ντέρμπι της περιφέρειας μεταξύ των δύο ιστορικών σωματείων της Φωκίδας.
Η μέχρι τώρα πορεία των δύο ομάδων είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τον Γυμναστικό να φιγουράρει στη δεύτερη θέση και τον Μάκαρο να σώζει την παρτίδα χάρη και στη μεγάλη διαφορά που χωρίζει τις υπόλοιπες ομάδες από τους τρεις τελευταίους. Παρά τη διαφορά που δείχνει όμως ο βαθ,ολογικός πίνακας και οι δύο ομάδες έχουν σαν πρωταρχικό στόχο τη νίκη και όχι μόνο για λόγους γοήτρου.
Ο μεν Γυμναστικός, που κάνει μέχρι τώρα μια εκπληκτική πορεία με μοναδική απώλεια την ήττα στο Σχηματάρι, θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί του και να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Αν μάλιστα σκεφτούμε και το πώς χάθηκε το περσυνό παιχνίδι για την ομάδα της Ιτέας στην παράταση, θεωρείται και μία καλή ευκαιρία για άτυπη ρεβάνς. Ο Χ. Μωραΐτης θα στηριχθεί, όπως και στα άλλα παιχνίδια, στην πιεστική άμυνα και τον γρήγορο ρυθμό που μπορεί να ακολουθήσει το νεανικό σύνολο που διαθέτει, και με στυλοβάτεςτους εξαιρετικούς σουτέρ έξω από τη γραμμή, Πράππας και Ευθυμίου, των 6,75 που στην καλή μέρα τους μπορούν να καθαρίσουν κάθε παιχνίδι και τον σταθερό Γεωργαντά μέσα στη ρακέτα.
Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Ν. Παπούλια, που φαίνεται ότι είναι σε ανοδική πορεία, μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες, με υποδεέστερους όμως αντιπάλους, και την καλή εμφάνιση στην Παναγίτσα, θέλουν να αποδείξουν ότι δεν τους αξίζει η θέση στην οποία βρίσκονται και να πάρουν έστω και μετά από εννέα αγώνες ένα θετικό αποτέλεσμα με δυνατό αντίπαλο. Ενδεχόμενη νίκη δεν θα δώσει μόνο επιπλέον αέρα από τιος τελευταίες θέσεις στην ομάδα της Άμφισσας, αλλά θα είναι και ψυχολογική ένεση για τη δύσκολη συνέχεια σε μία χρονιά που ξεκίνησε πολύ άσχημα παρά τους αντίθετους στόχους που είχαν μπει. Για ακόμη μία φορά το επιθετικό βάρος θα σηκώσουν οι Νασάκης, κάτω από το καλάθι, και Χατζηστάμου, στην περιφέρεια, με τον Ν. Παπούλια να θέλει να δει και τους Αμπλά και Γιαννακόπουλο να συνεχίζουν να βελτιώνονται, αφού ο πρώτος προέρχεται από τραυματισμό και ο δεύτερος ήταν φαντάρος και απουσίαζε για μεγάλο διάστημα από τις δραστηριότητες της ομάδας, αλλά και τον Λούπουλ που απέιχε από τις προπονήσεις για περίπου έναν μήνα.
Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι αναματρήσεις του Άρη με τον Ερμή στη Θήβα, με τους φιλοξενούμενους σε περίπτωση νίκης να καπαρώνουν σχεδόν την πρώτη θέση από το μέσο του πρωταθλήματος, και της Αυλίδας με την Παναγίτσα με φόντο μία θέση στην τετράδα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου
Τελεθριακός Ιστιάιας – Προοδευτική Λάρυμνας (15:00, Κλ. Ιστιαίας)
Άρης Θήβας – Ερμής Σχηματαρίου (18:00, Κλ. Ερ. Χατζόπουλος)
Αναγέννηση Μαλεσίνας – Απόλλων Λιβαδειάς (18:00, Κλ. Μαλεσίνας)
Μάκαρος Άμφισσας – ΓΣ Ιτέας (18:00, Κλ. Χρ. Καμπεράκης)
ΓΣ Αυλίδας – ΑΕΕ Παναγίτσα (18:00, Κλ. Αυλίδας)
ΑΓΕ Χαλκίδας – ΑΟ Μώλος (20:00, Κλ. Τ. Καμπούρης)
Εκτός από την πρώτη κατηγορία ανδρών αγωνιστική δραστηριότητα για τις ομάδες της Φωκίδας υπάρχει και στα τμήματα υποδομών με τον ΓΣ Ιτέας να έχει εντός έδρας αγώνες τόσο για το εφηβικό όσο και για το παιδικό τμήμα του, και τους Μάκαρο και ΑΣ Δωρίδας να κοντράρονται στα πλάισια του τετάρτου ομίλου της κατηγορίας παίδων. Αναλυτικά:
Σάββατο 3/12/2016
Παίδων Δ΄ όμιλος
ΓΣ Ιτέας – Απόλλων Λιβαδειάς (13:30, Κλ. Ιτέας)
Μάκαρος Άμφισσας – ΑΣ Δωρίδας (15:30, Κλειστό Χρ. Καμπεράκης)
Κυριακή 4/12/2016
Εφήβων Δ΄ όμιλος
ΓΣ Ιτέας – Άρης Αμφίκλειας (14:00, Κλ. Ιτέας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: