Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΙΤΕΑ: Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ



Πρόβλημα προέκυψε κατά την διάρκεια τοποθέτησης του νέου τμήματος υποθαλάσσιου αγωγού Ιτέας, προχθές, Δευτέρα.
Η πόντιση του αγωγού είχε ήδη πραγματοποιηθεί από τα τέλη Ιανουαρίου (δείτε το σχετικό θέμα), ενώ πραγματοποιήθηκε κανονικά η σύνδεση του με τον παλιό αγωγό στο σημείο σύνδεσης (στο ύψος της καφετέρια Mostra, ιδιοκτησίας Λιμενικού Ταμείου).

Την Δευτέρα όμως εντοπίστηκε πρόβλημα στο άλλο σημείο σύνδεσης. Συγκεκριμένα, με την παρουσία της αντιδημάρχου Ιτέας, του Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών και του αναδόχου του έργου, 2 δύτες καταδύθηκαν στο σημείο σύνδεσης, σε βάθος 12 μέτρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας δύτης ήταν από τον ανάδοχο, ενώ ο δεύτερος προσφέρθηκε εθελοντικά και αφιλοκερδώς από το Σύλλογο "Κρισσαίο".
Όπως αποκαλύφθηκε από την κατάδυσή τους, το τμήμα του παλιού αγωγού στο οποίο επρόκειτο να γίνει η σύνδεση ήταν σπασμένο και μέσα του βρέθηκαν ξύλα και σαμπρέλες από ελαστικά αυτοκινήτων, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Τα ευρήματα μαρτυρούν ότι αυτό αποτέλεσε κατά το παρελθόν μια πρόχειρη λύση κλεισίματος του σπασμένου αγωγού λυμάτων, η οποία όμως προκάλεσε εκτεταμένη φθορά.
Με τα δεδομένα αυτά, θα υπάρξει νέα σύσκεψη των εμπλεκομένων για το θέμα, προκειμένου να βρεθεί λύση επιδιόρθωσης για το πρόβλημα που προέκυψε.





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γρηγορα ρε παιδια .Σε μια βδομαδα να τελειωνετε! Δεν χρειαζεται συσκεψη. Σκεψη χρειαζεται οτι ερχεται Πασχα και καλοκαιρι και πρεπει να καθαρισει η θαλασσα στην Ιτεα γιατι εδω και δυο χρονια πληρωνουμε βενζινη και παμε αλλου για μπανιο.Σαν δεν ντρεπονται ολοι.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τί μελετήσατε να φτιάξετε? 7Ο χιλιάδες ζεστά ευρόπουλα που πήγανε και τώρα ψαρεύετε σαμπρέλες!? Αντε να μου .....