Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΙΤΕΑ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «CATASTROIKA» ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


     Η Δημοτική κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ «CATASTROIKA» την Δευτέρα 30-4-2012 (παραμονή της Εργατικής Πρωτομαγιάς) στις 8μμ στο Δημαρχείο της ΙΤΕΑΣ.
Η προβολή είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους. Θα ακολουθήσει συζήτηση και ενημέρωση επί δημοτικών θεμάτων.


Πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ

Οι δημιουργοί του Debtocracy δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδου συνεχίζουν με το ντοκιμαντέρ «ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ» που είναι αποτέλεσμα της «συνεργασίας» δεκάδων επιφανών διανοητών.

     Αρχές του 1989 ο Γάλλος ακαδημαϊκός Ζακ Ρουπνίκ χαρακτήρισε με τον όρο «ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ» τη διάλυση της Σοβιετικής αυτοκρατορίας. Ο όρος αυτός έγινε συνώνυμο της ολοκληρωτικής διάλυσης μιας χώρας από τις δυνάμεις της αγοράς, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της ραγδαίας επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της.

Μονάδα μέτρησης της Καταστρόικα ήταν πλέον η ανεργία, η κοινωνική εξαθλίωση, η μείωση του προσδόκιμου ζωής αλλά και η δημιουργία μιας νέας κάστας ολιγαρχών που αναλαμβάνει την εξουσία της χώρας.

Αυτή ακριβώς η καταστρόικα έρχεται τώρα και στην Ελλάδα.

     Η διαδικασία ακολουθεί πάντα τα ίδια ακριβώς βήματα: Αρχικά οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ξεκινούν μια άγρια επίθεση εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, του κοινωνικού κράτους, των μισθών και συντάξεων, των μικρομεσαίων. Και η διαδικασία ολοκληρώνεται με την πώληση ακόμη και των κερδοφόρων δημόσιων οργανισμών σε ένα κλάσμα της αξίας τους, την ίδια ώρα που το σύνταγμα και η δημοκρατία θα υφίσταται την μεγαλύτερη ήττα τους….

Η συνέχεια επί της οθόνης……


24/4/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: