Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΧΩΡΙΣ DEBATE ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ


Για πρώτη φορά μετά το 1996 θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές χωρίς τηλεοπτική «μονομαχία». Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που προσήλθαν στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής δεν κατάφεραν να βρουν την «χρυσή» τομή με αποτέλεσμα να επέλθει το οριστικό «ναυάγιο».

Το ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην άποψη των 2+2 debate και κατηγόρησε την ΝΔ ότι φοβάται τον διάλογο και την αλήθεια. «Η αλήθεια και το ΠΑΣΟΚ είναι συνώνυμα» απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος παρουσίασε και τη δήλωση που είχαν κάνει οι δημοσιογράφοι που μετείχαν στην τηλεμαχία του 2009 και ο οποίοι τόνιζαν την ανάγκη αλλαγής των όρων διεξαγωγής.

Το ΚΚΕ υποστήριξε πως οτιδήποτε είναι να γίνει θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως αυτό το Σαββατοκύριακο. Τόνισε πως θα πρέπει να είναι ίδιες οι ερωτήσεις που θα τεθούν στους αρχηγούς και έθεσε θέμα επιλογής των δημοσιογράφων.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά συμφώνησαν με την άποψη που είχαν εκφράσει οι δημοσιογράφοι το 2009 και σημείωσαν πως στην τηλεμαχία θα πρέπει να μετέχουν τα κόμματα που έχουν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής όλων των κομμάτων. Την αναγκαιότητα της διεξαγωγής του debate υποστήριξαν ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: