Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΑΚΟΜΑ 40 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!


Ακόμη 40 υποθέσεις διαφθοράς μετά τον Άκη

Περίπου 40 υποθέσεις διαφθοράς απασχολούν τις δικαστικές αρχές και θα πάρουν σειρά μετά την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Η περίπτωση του πρώην υπουργού, με την οποία ασχολήθηκε εντατικά η Δικαιοσύνη, δεν είναι η μόνη περίπτωση πολιτικής διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η εισαγγελία της Αθήνας εδώ και καιρό εξετάζει εξονυχιστικά υποθέσεις διαφθοράς που εμπλέκονται σε πολιτικά σκάνδαλα.


Υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας, κ. Ελένης Ράικου, μια ομάδα νέων εισαγγελέων ερευνά συστηματικά τους τελευταίους μήνες καταγγελίες για πολιτική διαφθορά, έστω και εάν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν τους επιτρέπει να ασχοληθούν με τους εν ενεργεία πολιτικούς, αλλά μόνο με «βετεράνους».
Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι τους επόμενες μήνες, τα αποτελέσματα των ερευνών θα επιφέρουν αποτελέσματα και θα προκαλέσουν αίσθηση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές της εφημερίδας, αρχικά διερευνώνται κατ' εξοχήν τα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ στο στόχαστρο έχουν τεθεί δημόσιες συμβάσεις, το παρασκήνιο των οποίων συνδέεται με το δημόσιο συμφέρον.
Σαράντα υποθέσεις έχουν υπαχθεί στη διαδικασία του νόμου εξπρές 4022 του 2011 ενώ επτά πρόεδροι πρωτοδικών τρέχουν συγκεκριμένες υποθέσεις με εντολή του προϊσταμένου του Πρωτοδικείο Αθηνών κ. Νικολόπουλου.
Στο μεταξύ, οι φάκελοι του κ. Τσοχατζόπουλοι παραμένουν ανοικτοί, καθώς ερευνώνται όλες οι πτυχές τους.

Οι υποθέσεις που διερευνώνται
Στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων έχουν τεθεί οι υποθέσεις των υποβρυχίων, τα περιουσιακά στοιχεία του Άκη Τσοχατζόπουλου, η υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην γενικό γραμματέα του ΥΠΟΙΚ Γ. Καπελέρη για την γνωστή υπόθεση της εγκυκλίου με τα πρόστιμα για τα καύσιμα, διάφορα στημένα ματς.
Επίσης, έχει δοθεί προσωπική εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια, την καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων στον Διόνυσο, η οποία αφορά καταπατήσεις και παράνομες αγοραπωλησίες και τέλος την υπόθεση καταπάτησης στη Γλυφάδα.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: