Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ!

Μας εξαθλίωσαν: Οι μισοί Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς ή να αγοράσουν τρόφιμα!!
 
Στα όρια της εξαθλίωσης κινούνται πλέον οι Έλληνες, εξαιτίας των σκληρών μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλει η τρόικα. Τα στοιχεία πανευρωπαϊκής έρευνας για τη φτώχεια αποτελούν κόλαφο για τη χώρα μας και φανερώνουν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο τις δύσκολες ώρες που βιώνει η ελληνική κοινωνία.Σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες αδυνατεί πλέον να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει λογαριασμούς, κάτι που αποτελεί θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας.
 
 
Παράλληλα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 97% των Ελλήνων διαπιστώνει ότι η φτώχεια αυξήθηκε στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 72% των Ελλήνων εκτιμά ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει το 2012. Όπως διαβάζουμε στο koutipandoras.gr, σε ό,τι αφορά τα εργασιακά το 51% των Ελλήνων που εργάζονται πιστεύει ότι κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς δουλειά τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 80% πιστεύει ότι, αν απολυθεί, θα δυσκολευτεί να ξαναβρεί εργασία.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων (63%) δυσκολεύεται πια να καλύψει τις δαπάνες περίθαλψης των ιδίων ή των συγγενών τους, ενώ το 79% πιστεύει ότι στο επόμενο διάστημα θα δυσκολευτεί ακόμη και με τα έξοδα φροντίδας των παιδιών. Περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο, οι Έλληνες φοβούνται ότι στο επόμενο διάστημα θα μείνουν πίσω στην πληρωμή των δόσεων του στεγαστικού δανείου ή του ενοικίου τους. Μάλιστα, ένας στους δέκα (11%) φοβάται ότι τελικά θα χάσει το σπίτι του. Όσον αφορά τέλος το θέμα των συντάξεων, οκτώ στους δέκα ανησυχούν ότι η σύνταξή τους δεν θα επαρκεί για μια αξιοπρεπή ζωή στα γεράματα (το 28% το φοβάται και το 52% είναι σχεδόν πεπεισμένο).
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ.ΝΑ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΛΑ.