Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΙΤΕΑ: ΣΗΜΕΡΑ Ο POUL WASSIF ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ROADHOUSE BLUES CLUB. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ


Ιτέα Αύγουστος 2011. Ο  Paul Wassif στο festival “Whispers of the Sea”


Ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Paul Wassif γεννήθηκε το 1963 στο Μπρίστολ της Αγγλίας.
Πέρασε από το Punk Rock συγκρότημα «The London Cowboys». Στη συνέχεια θήτευσε σε πολλές  μπάντες στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στις οποίες ήταν και οι «The Ugly Americans» με τα πρώην μέλη των «New York Dolls», Jerry Nolan και Sylvain Sylvain. Το 2008 το άλμπουμ-αναδρομή των London Cowboys «Relapse» συμπεριλάμβανε το τραγούδι «Dragging in the Dirt» με τον ιδρυτή του συγκροτήματος Steve Dior.
Ο Paul Wassif συνεργάστηκε σε δύο άλμπουμ του Bert Jansch. Στο άλμπουμ «Edge Of A Dream», που κυκλοφόρησε το 2002 ο  Paul Wassif κάνει ντουέτο με τον Bert Jansch στο «Black Cat Blues» που υπήρχε στο soundtrack του «Calendar Girls». Στο πιο πρόσφατο άλμπουμ του Bert Jansch «The Black Swan », ο Paul Wassif έγραψε μαζί με το Bert το «Magdalina's Dance» και εμφανίζεται στα «My Pocket's Empty» και «A Woman Like You».

Σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό Acoustic Guitar ο Bert Jansch περιέγραψε τον Paul Wassif  ως εξής : «Ένας φανταστικός κιθαρίστας. Έχει ένα πολύ-πολύ απαλό άγγιγμα.»  Ο Paul Wassif  παίζει πολύ συχνά στη σκηνή με το Bert Jansch. Μια ανασκόπηση από τη μουσική ιστοσελίδα musicOMH για τη συναυλία του Bert Jansch στην οποία εμφανίστηκαν επίσης και οι Bernard Butler και Beth Orton έγραψε πως «ο Wassif προσθέτει μια countryχροιά στη μουσική, που παραμένει τόσο γλυκιά όσο ποτέ καθώς το πρώτο κομμάτι αγνοεί τα φωνητικά, για να φτιάξει το κέφι με την αναλλοίωτη ικανότητα αυτού του κιθαρίστα». Τον Αύγουστο του 2010 άνοιξε για τον Paul Bert Jansch παίζοντας δύο νύχτες στο Queen's Hall στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Εδιμβούργου.

Το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ «Looking Up Feeling Down» κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2011 από τη Black Brown & White Recordsμε συμμετοχές από τους  Bert Jansch και Eric Clapton. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε πρώτα ψηφιακά στις 5 Μαΐου του 2011. Οι Bert Jansch και Eric Clapton παίζουν και ηχογραφούν μαζί για πρώτη φορά σε δύο κομμάτια. Το  «Please Don't Leave», που είναι γραμμένο από τον Paul Wassif και το  «Southbound Train» που είναι γραμμένο από τον Big Bill Broonzy. Στο άλμπουμ συμμετέχουν επίσης ο ντράμερ Evan Jenkins από τους  Neil Cowley Trio και οι Dave Watson, James Watson, Robin Clayton, Lynn Glaser, Steve Counsel and Seamus Beaghen.

Η ιστοσελίδα του: http://www.paulwassif.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: