Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η Ρ.Α.Ε ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ

ΘΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΑΡΙ"

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) με την υπ’ αρ.117/2012 Απόφασή της χορήγησε “άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 33 MW” στη θέση “Κοκκινάρι-Τυχιούνι-Πρ.Ηλίας”, στην εταιρεία TRINITY ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕ. Πρόκειται για τις ψηλότερες κορυφές των βουνών της Αγίας Ευθυμίας. Πιο συγκεκριμένα: το Κοκκινάρι έχει υψόμετρο 1909 μ., το Τυχιούνι 1843 μ. και ο Προφήτης Ηλίας 1807 μ. Σ’ αυτές λοιπόν τις βουνοκορφές πρόκειται να εγκατασταθούν 11 ανεμογεννήτριες ισχύος 3 MW εκάστη και με διάμετρο ρότορα 90 μέτρα.
Δεν είμαστε κατά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά είμαστε υπέρ του να υπάρξει σχεδιασμός και όχι άναρχη τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Αλήθεια από ποιους δρόμους θα περάσουν τα τεράστια εξαρτήματα των ανεμογεννητριών; Μήπως θα κοπεί ένα μεγάλο τμήμα του ελατοδάσους για να ανοιχτούν πλατείς δρόμοι;

Φυσικά σε περίπτωση που το χωριό αποδεχτεί αυτή την επένδυση θα πρέπει να επωφεληθεί και των όποιων αντισταθμιστικών οφελών μιας και θα υποστεί και τις συνέπειες: εγκατάλειψη κάθε ιδέας τουριστικής αξιοποίησης του βουνού από τη μια και οπτική όχληση από την άλλη.
Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο της σχετικής άδειας πατώντας εδώ. ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΑΡΙ, ΤΥΧΙΟΥΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: