Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΙΤΕΑ : ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ...ΦΟΥΡΝΕΛΑ! ΗΧΗΤΙΚΑ BINTEO

 
     Συνεχίζονται εκ νέου και μετά από μία ολιγοήμερη παύση, οι θόρυβοι από την δυτική πλευρά του κόλπου της Αγκάλης.  Είχε παρατηρηθεί (δεν γνωρίζουμε αν είχε και καταγγελθεί) η συνεχής και σχεδόν ανά 3λεπτο παραγωγή ήχου  με πιθανή πηγή προέλευσης, την πλευρά του ορεινού όγκου ανάμεσα από την «Καμμιώτισσα» και το παλαιό καρνάγιο νοτίως των  εγκαταλελειμμένων  εγκαταστάσεων ''Σκαλιστήρη''.   Μάλιστα,  το ακουστικό και μόνον φαινόμενο, ήταν  ιδιαιτέρως  αντιληπτό κατά τις πρώτες βραδινές ώρες  επί σειρά ημερών και δειλινών, ενώ τον θόρυβο δεν συνόδευε κανένα άλλο οπτικό φαινόμενο ή κίνηση, από εκείνην την περιοχή.  Η δε χροιά  και η διάρκεια του ήχου, θύμιζαν έντονα  εκρήξεις δυναμίτιδας,  τα κοινώς λεγόμενα... φουρνέλα.  Είχαν σταματήσει για λίγο, αλλά κατά πώς φαίνεται, ή μάλλον κατά πώς ακούγεται, ξανά άρχισαν.

     Απορίες πολλές. Όχι μόνον δικές μας, αλλά και πλήθους συμπολιτών, τα ερωτήματα των οποίων δεν είναι σε θέση να απαντήσει κανείς.  Ή μήπως υπάρχουν γνώστες και ενήμεροι για τα συμβάντα και δεν θέλουν να μας ενοχλήσουν με θέματα... ρουτίνας;  Το σίγουρο είναι, ότι αυτό το οποίο ακούγεται, δεν είναι  ένα τυχαίο και συμπωματικό γεωλογικό  συμβάν.  Έχουμε γίνει μάρτυρες παρομοίων  τοπικών φυσικών ακουσμάτων κατά το παρελθόν, με υπόγεια προέλευση, τα οποία είναι αδύνατον να συγκριθούν με  τα  ισόηχα, ισόσυχνα και σχεδόν στερεότυπα σημερινά ακούσματα.  Συνεπώς, η παραγωγή αυτών των ήχων, πρέπει να είναι προϊόν ανθρώπινης δραστηριότητας. 

    Ναι, αλλά σε ποιό σημείο και με τί σκοπό;  Γνωρίζει τίποτε η Αστυνομία ή η  Δημοτική Αρχή;   Έχει δοθεί άδεια σε κάποιους για χρήση δυναμίτιδας  ή μήπως είναι σε εξέλιξη κάποιο έργο, του οποίου η εξυπηρέτηση, προϋποθέτει και την χρήση δυναμίτη; Δηλ. το φαινόμενο είναι γνωστό και ελέγχεται, ή μήπως είμαστε οι μόνοι (μαζί με άλλους 100) οι οποίοι το αντιληφθήκαμε;
Να περιμένουμε απάντηση από κάπου, ή δεν μας διαβάζει κανένας;

     Παρακαλούμε για τα σχόλιά σας και τις πληροφορίες σας.  Θα το εκτιμούσαμε δεόντως, εάν μας απαντούσε και κάποιος ...αρμόδιος.  Ειδικά μετά τον σημερινό σεισμό των 4,3 ρίχτερ κοντά στις 13:30' με επίκεντρο το Σκάλωμα Δωρίδος.  Θα βοηθούσε  το να γνωρίζουμε ότι τα....φουρνέλα της Αγκάλης (νόμιμα ή όχι), δεν έχουν καμία σχέση  με γεωλογικές ανησυχίες και τις  τρέχουσες...πολιτικές εξελίξεις!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Όταν αρχίσουν οι σεισμοί δε θα κάνουμε χιούμορ