Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ… ΤΟ ΚΡΑΣΙ

«Πενία τέχνας κατεργάζεται» λέγανε οι αρχαίοι και αν μη τι άλλο σε τέτοιους καιρούς… πενίας λόγω οικονομικής κρίσης, η κάθε έμπνευση είναι καλοδεχούμενη!

Οι εστιάτορες, βλέποντας την κίνηση να μειώνεται διαρκώς λόγω της κρίσης, έψαξαν για μια σανίδα σωτηρίας. Και φαίνεται πως τη βρήκαν: ένας-ένας έχουν αρχίσει να υιοθετούν την ευρέως διαδεδομένη σε χώρες του εξωτερικού πρακτική του «BYOW», από τα αρχικά «Bring Your Own Wine»ή ελληνιστί «Φέρε το δικό σου κρασί»!

Σύμφωνα με το «δόγμα» του «BYOW», οι εστιάτορες επιτρέπουν στους πελάτες τους να φέρνουν το δικό τους κρασί γλιτώνοντας αρκετά χρήματα από το λογαριασμό!

Αν και στην Ελλάδα τέτοιες πρακτικές δεν υπήρξαν ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλείς, φαίνεται πως η κρίση έχει βάλει… νερό στο κρασί μας και το «BYOW» κερδίζει συνεχώς έδαφος.

«Το κρασί αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στο λογαριασμό, οπότε με το BYOW οι πελάτες γλιτώνουν πολλά χρήματα» τονίζει ο Μάριος Βουτσινάς, ιδιοκτήτης του «Fabrizio’s» στην Αθήνα, ένας από τους αρκετούς εστιάτορες που έχουν υιοθετήσει την ξενόφερτη πρακτική. «Προτίμησα να έχω μια μικρή κάβα με καλά και οικονομικά κρασιά αλλά και ο πελάτης να φέρνει το κρασί που επιθυμεί παρά μικρότερο πελατολόγιο».

Όσο για το πόσοι προτιμούν αυτή τη λύση; Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι σχεδόν οι μισοί φέρνουν κρασί από το σπίτι: «Το μαγαζί μας έχει 10 τραπέζια. Από αυτά κάθε βράδυ τα 4 έχουν το δικό τους κρασί. Μόλις το μαθαίνει και ο υπόλοιπος κόσμος εκπλήσσεται ευχάριστα»!
 
ΠΗΓΗ: http://eleftheriskepsii.blogspot.com/ ​​

Δεν υπάρχουν σχόλια: