Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Σε υψηλό επίπεδο παραμένουν τα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος. Η ΓΣΕΕ επικαλείται τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, (ΣΕΠΕ), σύμφωνα με τα οποία το α' τρίμηνο του 2012 καταγράφηκαν συνολικά 1.097 εργατικά ατυχήματα, ενώ 13 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία, η ΓΣΕΕ ζητά την εντατικοποίηση των ελέγχων και επισημαίνει την αναγκαιότητα της ίδρυσης φορέα ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου.

«Η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της εργασίας θα προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια μελέτης με αντικείμενο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία των εργαζομένων, αλλά και των ανέργων, ξεκινώντας από τη Θράκη και την Κομοτηνή, όπου παρατηρείται ένταση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και γενικότερα των προβλημάτων υγείας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία και καταλήγει:

«Επόμενος στόχος είναι στη συνέχεια να δημιουργηθεί ιατρείο υποστήριξης εργαζομένων πιλοτικά στην Κομοτηνή με τη συνεργασία ειδικών γιατρών εργασίας και ψυχολόγων».







Δεν υπάρχουν σχόλια: