Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΟ ΚΤΗΡΙΟ 500.000€



Μία ακόμα υπόθεση κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος έρχεται στο φως, με το Δημόσιο να ξοδεύει μισό εκατομμύριο ευρώ σε ενοίκια για εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Ενοίκια ύψους 500.000 ευρώ για ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο - καταφύγιο αστέγων που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ κατέβαλε επί χρόνια το ελληνικό Δημόσιο στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το κτίριο που στέγαζε το παλιό νοσοκομείο Άγιος Παύλος στην οδό Φράγκων μέχρι και το 1999 και το οποίο πλέον βρίσκεται στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης.
Όταν το νοσοκομείο μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του στον Φοίνικα, όπως αναφέρουν τα "Νέα", το Δημόσιο δεν σταμάτησε να καταβάλει τα ενοίκια για το κτίριο της οδού Φράγκων, με τη δικαιολογία ότι θα αξιοποιηθεί από το ΕΣΥ ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Από το 2005, όμως και μετά, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, η ευθύνη της καταβολής του ενοικίου πέρασε στη διοίκηση του νοσοκομείου Άγιος Παύλος.
Τα έργα διαμόρφωσης του κτιρίου δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, καθώς εντοπίστηκε νερό στα θεμέλιά του και σταμάτησαν οι εργασίες.

Ωστόσο η καταβολή των ενοικίων συνεχιζόταν κανονικά, μέχρι και το 2009, όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε την καταβολή των χρημάτων.
Ο αρμόδιος εισαγγελέας για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, εστίασε την έρευνά του στο διάστημα 2005 - 2009, όταν και δαπανήθηκαν περίπου 500.000 ευρώ σε ενοίκια και άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας κατά παντός υπευθύνου.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: