Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΙΤΕΑ: ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΤΕΑΣ KAI ΩΡΑ 21:00


Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας σε συνεργασία με τον Οργανισμό του Φεστιβάλ Δράμας παρουσιάζει τις βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους (Σεπτέμβρης 2011).



Παρασκευή 20/4 στις 9μμ (Δημαρχείο Ιτέας)

1) «Γεια σου Ανέστη», του Δημήτρη Κανελλόπουλου (18’) Δύο άνθρωποι (ο Παντελής και ο Νικόλας) κι ένας γάιδαρος (ο Ανέστης) στη φύση. Η πλοκή μέσα από το διάλογο.

2) «Toothbrushes», των Νίκου Μπρανίδη και Γιάννη Μπουγιούκα (6’) Ο Νίκος και η Κατρίν ζούνε σε ένα πολύ μικρό σπίτι.

3) «Το πατάρι», του Μίνωα Νικολακάκη (18΄) Όταν ο Μάνος, ένας 50χρονος χωρισμένος άντρας μετακομίζει σε ένα σπίτι για να ξαναρχίσει τη ζωή του, ανακαλύπτει κάτι που θα του την αλλάξει.

4) «Ηγέτης», του Γαβριήλ Τζάφκα (28΄) Ο Μπόρις, 12 χρονών, ζει με τον παππού του στη Σερβία παίζοντας μουσική στα τρένα.  Πέντε χρόνια αργότερα, ο Μπόρις λέγεται πια Αλέξης, ζει στην Αθήνα και προορίζεται για Ηγέτης.

5) «Κόφ’το!», του Βασίλη Καλαμάκη (14΄) Όταν ο καθηγητής Αλέκος συναντά την κατά 25 χρόνια νεότερή του Άρτεμη, παίρνει…. μέτρα. Όμως η φαρμακευτική βοήθεια δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ΄ όσα επιλύει..

6) «Κινητά στοιχεία», του Ανδρέα Σιαδήμα (17΄) Αρχές 1982. Κατάργηση του πολυτονικού. Ταυτόχρονα εισαγωγή της νέας τεχνολογίας στη τυπογραφία.

7) «Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ», της Ρηνιώς Δραγασάκη (20΄) Στην δεκαετία του ‘80, ένα 9χρονο κορίτσι χάνει την επαφή με τον αριστερό, εργασιομανή, πατέρα της.



Σάββατο 21/4 στις 9μμ (Δημαρχείο Ιτέας)

1 )«Casus belli», του Γιώργου Ζώη (11΄)  Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Δράμας 2010 και από τότε έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διεθνή φεστιβάλ. Το θέμα της: Από τη διαβίωση στην επιβίωση..
http://casusbellifilm.com/

2) «Under stress», του Πάρη Πατσουρίδη (10΄) Η Μαρία διεκδικεί, αγωνίζεται

3) «Πίστομα», του Γιώργου Φουρτούνη (18΄) Ένας άντρας που επιστρέφει στην πατρίδα του βρίσκει τη γυναίκα του με ένα παιδί που δεν είναι δικό του. Από το ομότιτλο διήγημα του Κων/νου Θεοτόκη.

4) «Η νύφη», του Λευτέρη Χαρίτου (6΄) Ένας γάμος που δεν έγινε..

5) «MUSIKHOF», του Θωμά Κιάου (10΄) Σε μια εσωτερική αυλή μερικές δυσδιάκριτες, αλλά σημαντικές για την ζωή λεπτομέρειες.

6) «Τζαφάρ», της Νάνσυ Σπετσιώτη (3΄) Ο Τζαφάρ περιμένει στο διάδρομο του νοσοκομείου. Οι γονείς της Άννας την αποτρέπουν να καθίσει δίπλα του.

7) «Ελένη», του Στέργιου Πάσχου (15΄) Η Ελένη βαριέται, και τότε φοβερά πράγματα συμβαίνουν γύρω της.

8) «Make-up», του Χρήστου Μασσαλά (20΄) Περιγραφή μιας σύντομης συνάντησης στο ανατολικό Λονδίνο. Η Melania, μακιγιέζ και ο Alex,κοινωνικός ανθρωπολόγος..

9) «If you have no place to cry», του Αριστοτέλη Μαραγκού (12΄) Βασισμένο στην ομώνυμη ιστορία του Λουίς Σεπούλβεδα. Ένας νεαρός ψαράς ακούει την ιστορία της Μάμας Αντόνια, μιας παχύσαρκης γυναίκας που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει την σεξουαλικότητά του.

10) «The fiddler», της Στελάνας Κληρή (16΄) Κύπρος, τέλος δεκαετίας του 50. Ένας φτωχός άντρας ονειρεύεται να αποκτήσει ένα βιολί και να γίνει βιολιστής.



Είσοδος: 5 ευρώ, φοιτητικό-μαθητικό 3 ευρώ
(ένα εισιτήριο και για τις δύο μέρες)

Δεν υπάρχουν σχόλια: