Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΙΤΕΑ : ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ



    Ξεκίνησαν!  Άρχισαν νά 'ρχονται όπως κάθε χρόνο τέτοιαν εποχή, μπρός-πίσω και μαζί με τα χελιδόνια.  Άρχισαν να χρωματίζουν το  λιμάνι  με τα πολύχρωμα σκαριά τους και να πλημμυρίζουν οι  άνθρωποι με τις ξένες λαλιές, τα μαγαζιά και τους δρόμους της πόλης. Πρώτα κοντοστάθηκαν  στον μώλο, εκεί κοντά στο Πάσχα, τα δυό γνωστά μας δίδυμα: η ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' και η ''ΑΘΗΝΑ''  κι απο πίσω τους άρχισαν  σιγά-σιγά με τον καιρό να καταφθάνουν όμορφα, μικρά και γιομάτα κόσμο κρουαζιερόπλοια, στολίδια της θάλασσας, φουλαρισμένα με  αγορασμένα όνειρα για τον αλαφρεμό του κορμιού και της ψυχής των επιβατών τους.

   Μέσιασε η Άνοιξη κι όπου νά ναι, το Καλοκαίρι θα σπρώχνει τους ανθρώπους στα παραλιακά μαγαζιά και τις ακρογιαλιές. Και η πόλη θα καμαρώνει τα μεγάλα και πολύκοσμα πλοία που θα δένουν στο μώλο ή θα στέκονται  αρόδου, ξεμπαρκάροντας τους ταμένους απ' όλον τον κόσμο  για να δούν τον Ηνίοχο και τον ομφαλό της γής. Ξεκίνησαν λοιπόν.

    Αφορμή για τούτα τα λόγια, είναι ο σημερινός επισκέπτης του λιμανιού μας.  Ένα πανέμορφο και περιποιημένο καράβι, πόθος για πολλούς επίδοξους ταξιδευτές και εραστές της θαλασσινής περιήγησης : το ''..La Belle de l Adriatique


...''.  Χαίρεσαι να το βλέπεις και ζηλεύεις αυτούς που πατάνε το κατάστρωμά του. Καλώς μας ήρθες !  Καλώς να κοπιάσουν και τα υπόλοιπα τα φετεινά ! Κι ευχόμαστε νάναι πολλά !

Ιτέα 22-4-2012


23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ “COSTA VOYAGER”

Δεν υπάρχουν σχόλια: