Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 21 KAI 29 ΕΤΩΝ (!) ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 700€! ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ;



Νέα ερωτήματα προκύπτουν για την αγορά τεσσάρων διαμερισμάτων αντικειμενικής αξίας 1,2 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Σαρωνίδας, σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών, από τη μεριά της οικογένειας του πρώην υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιου βουλευτή στη Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Διαμαντίδη, που αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» την προηγούμενη εβδομάδα.


Και αυτό διότι, όπως σήμερα παρουσιάζουμε, συνολικά η οικογένεια του γνωστού πολιτικού δεν διαθέτει άλλα αξιόλογα εισοδήματα που να δικαιολογούν αυτές τις αγορές. Για την ακρίβεια, αποκαλύπτουμε πως τα τρία παιδιά του κ. Διαμαντίδη διαθέτουν ελάχιστους πόρους από την εργασία τους, σύμφωνα με τις φορολογικές τους δηλώσεις, με αποτέλεσμα η δαπανηρή για την περίοδο που διανύουμε αγορά να μη δικαιολογείται και να αφήνει εκτεθειμένο τον βουλευτή.


Συγκεκριμένα, στην απάντησή του ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε αγορά εκ μέρους της γυναίκας του μόνο ενός διαμερίσματος, ενώ τα άλλα τρία αγοράστηκαν -σύμφωνα πάντα με το εξέχον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- από τα τρία παιδιά του. Ο κ. Διαμαντίδης αποσαφηνίζει πως «τα παιδιά μου, με δικούς τους πόρους και δάνειο από την ίδια τράπεζα, αγόρασαν από ένα διαμέρισμα». Μάλιστα σε παράλληλη ανακοίνωσή του στο Διαδίκτυο υπογράμμισε για τις συγκεκριμένες αγορές: «Τα παιδιά μου, απόφοιτοι οικονομικών και νομικών σχολών των Πανεπιστημίων Πειραιώς και Αθηνών, και με εξειδίκευση στο ναυτιλιακό δίκαιο, δραστηριοποιούνται εδώ και επτά χρόνια στον ναυτιλιακό τομέα με ικανοποιητικό κύκλο εργασιών».


Ωστόσο, όπως παρουσιάζουμε σήμερα, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει, και αυτό διότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος των τριών υιών Διαμαντίδη δείχνουν πως ουσιαστικά υπαμείβονται, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν ούτε τόσο μεγάλες αγορές με ρευστό (έδωσαν 460.000 ευρώ για προκαταβολές), ούτε φυσικά να δανειστούν 860.000 ευρώ από την Εμπορική Τράπεζα με αυτά τα εισοδήματα, τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν καν τις δόσεις των δανείων.


Ειδικότερα, ο 21χρονος Κωνσταντίνος Διαμαντίδης στο οικονομικό έτος 2011 δηλώνει ως φορολογητέο εισόδημα μόλις 3.000 ευρώ! Οντας τόσο νέος και με τόσο πενιχρά οικονομικά είναι λογικό ερώτημα το πώς μπόρεσε να δώσει ρευστό για φόρους ύψους 25.000 ευρώ και να πάρει δάνειο 259.000 ευρώ. Ο 29χρονος υιός του υπουργού Δημήτρης Διαμαντίδης, ναυλομεσίτης με δραστηριότητα κατά το παρελθόν στην εταιρεία Τσάκου, το 2011 δήλωσε φορολογητέο εισόδημα 3.000 ευρώ. Το 2010 το εισόδημά του έφτασε στις 5.528,81 ευρώ. Κοινό με τον αδελφό του το ερώτημα πώς με τόσο μικρή δήλωση κατόρθωσε και αγόρασε ακίνητο 82 τ.μ. με ημιυπαίθριο 13,40 τ.μ. πληρώνοντας για φόρο 26.574 ευρώ και εξασφαλίζοντας δάνειο 262.000 ευρώ;




2 σχόλια:

Παναγιωτης Παπανδρεου είπε...

Απο αυτα τα διακονιαροσακ'λα που που διαχειριζονται το δημοσιο χρημα τα τελευταια 30 χρονια τι αλλο να περιμενεις.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ?ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥΣ?Η ΕΧΟΥ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ?