Κυριακή 15 Απριλίου 2012

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ - ΒΙΝΤΕΟ



Σκληρή μάχη χωρίς απώλειες έδωσαν πριν από λίγο οι Έλληνες στρατιώτες στην Καμπούλ, καθώς δέχθηκαν σφοδρή επίθεση στο NATOϊκό στρατόπεδο όπου εδρεύει η δύναμη, από μεγάλη δύναμη Ταλιμπάν.



Κατά την διάρκεια της επίθεσης ερρίφθησαν τέσσερις ρουκέτες RPG-7 και χιλιάδες σφαίρες από AK-47 κατά του στρατοπέδου στο οποίο βρίσκονταν οχυρωμένοι οι 99 Έλληνες. Οι Ταλιμπάν υποχώρησαν με βαριές απώλειες αφού το σύνολο της ελληνικής δύναμης τους κτύπησε με ότι μέσο διέθεταν.

Tο φιλμ της επίθεσης, όπως μεταδόθηκε στο defencenet.gr από Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες όπου συμμετείχαν στην μάχη, έχει ως εξής: Η επίθεση ξεκίνησε λίγα λεπτά αφ' ότου οι Ταλιμπάν είχαν επιτεθεί στην βρετανική και την γερμανική πρεσβεία, καθώς και το αρχηγείο του ΝΑΤΟ. Δυνάμεις επιχείρησαν να εξέλθουν του στρατοπέδου του ΝΑΤΟ και τότε δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από πέντε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το ελληνικό τμήμα έλαβε τις προκαθορισμένες θέσεις του στην περίμετρο του στρατοπέδου, ενώ οι Ταλιμπάν έβαλαν τη μία ρουκέτα μετά την άλλη. Μόνο στις ελληνικές θέσεις (το κτίριο της ελληνικής βάσης βρίσκεται μέσα στο μεγάλο στρατόπεδο του ΝΤΟ) έπεσαν 4 ή 5 ρουκέτες στις θέσεις των πολυβόλων που υπερασπίζονταν την περίμετρο,

Ευτυχώς οι Ταλιμπάν είχαν αναπτυχθεί σε αποστάσεις μεταξύ 200 και 500 μέτρων, μέσα σε αστική περιοχή και αυτό δυσκόλευε την σκόπευση από την πλευρά τους, αλλά και τον εντοπισμό τους από τους Έλληνες. Πάντως σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις σίγησαν τα πυρά των Ταλιμπάν από ισάριθμες στοχευμένες βολές Ελλήνων στρατιωτών.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν Ταλιμπάν κατέλαβαν το ξενοδοχείο Star στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη βρετανική, την αμερικανική, τη γερμανική και την τουρκική πρεσβεία, το προεδρικό μέγαρο και ένα αμερικανικό στρατόπεδο. Οι περισσότερες ρουκέτες ρίχθηκαν από το ξενοδοχείο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αφγανικού κοινοβουλίου ρουκέτες έχουν πλήξει την ρωσική πρεσβεία, αλλά και το κτίριο του Κοινοβουλίου.

 





Δεν υπάρχουν σχόλια: