Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»




Το κρουαζιερόπλοιο που ξανακάνει τις ημέρες αυτές, μετά από 100 χρόνια, το μοιραίο ταξίδι του "Τιτανικού" αναγκάστηκε χθες, Μ. Τρίτη, να πλεύσει προς την Ιρλανδία, καθώς ένας... επιβάτης του παρουσίασε καρδιακά προβλήματα.

Το "Balmoral" μεταφέρει 1.309 επιβάτες, τον ίδιο αριθμό με τον "Τιτανικό". Ανάμεσά τους είναι συγγενείς εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, συγγενείς των επιζώντων και ιστορικοί. Η Κρουαζιέρα Μνήμης για τον Τιτανικό αναχώρησε από το Σαουθάμπτον την Κυριακή και ακολουθούσε την πορεία του καταδικασμένου πλοίου προς τη Νέα Υόρκη.

Οι επιβάτες είχαν την πρόθεση να πραγματοποιήσουν επιμνημόσυνη δέηση στο σημείο όπου βυθίστηκε το τεράστιο υπερωκεάνιο, τη νύχτα της 14ης προς 15η Απριλίου του 1912. Το "Balmoral" απέπλευσε από το λιμάνι Κομπ της Ιρλανδίας αργά το βράδυ της Μ. Δευτέρας και έπλεε με κακοκαιρία, όταν ο καπετάνιος του, Ρόμπερτ Μπάμπεργκ, ανακοίνωσε, τη Μ. Τρίτη το απόγευμα, ότι θα έπρεπε να επιστρέψει πίσω εντός της εμβέλειας ελικοπτέρων της Ιρλανδίας, για να μπορέσει να μεταφερθεί ο άρρωστος επιβάτης.

Δεν κινδυνεύει η ζωή του.
Ο Μάιλς Μόργκαν, διευθύνων σύμβουλος της "Miles Morgan Travel", που ναύλωσε το ταξίδι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το πλοίο θα γυρίσει πίσω περίπου 20 ναυτικά μίλια, για να βρεθεί εντός της εμβέλειας ελικοπτέρων.

"Η κατάσταση του επιβάτη δεν θεωρείται ότι είναι απειλητική για τη ζωή του", σημείωσε.

Ο Μόργκαν, πάντως, δεν ήταν σε θέση να πει αν η καθυστέρηση θα επηρεάσει την ικανότητα του πλοίου να φτάσει έγκαιρα στο σημείο όπου βυθίστηκε το 1912 ο Τιτανικός. Στο μεταξύ, η κακοκαιρία, που έπληξε το πλοίο καθώς έπλεε από το Σαουθάμπτον προς το Μπράιτον, συνεχιζόταν και χθες, προκαλώντας την ακύρωση ενός σόου, λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια των καλλιτεχνών.

Για την πραγματοποίηση της κρουαζιέρας αυτής χρειάστηκαν πέντε χρόνια προετοιμασίας και οι διοργανωτές της προσπάθησαν να την κάνουν όσο το δυνατόν πανομοιότυπη με την αυθεντική. Στους επιβάτες από 28 χώρες, οι οποίοι πλήρωσαν περίπου 2.600 έως 8.000 στερλίνες, προσφέρονται τα εδέσματα που σερβίρονταν στον "Τιτανικό", ενώ γίνονται και διαλέξεις σχετικά με το θρυλικό πλοίο.








Δεν υπάρχουν σχόλια: