Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΗ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ




Η μονοεδρική βουλευτική έδρα στη Φωκίδα έγινε ξαφνικά πόλος έλξης για τα πολιτικά κόμματα.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της Αύρας Δωρίδας, τα κομματικά επιτελεία θεωρούν τη μονοεδρική στη Φωκίδα ως τον ακρογωνιαίο λίθο της προεκλογικής εκστρατείας και είναι έτοιμα να ρίξουν στην «εκλογική μάχη» τα δυνατά χαρτιά τους.
Ήδη ο Γιώργος Καρατζαφέρης, (ο οποίος βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται), ενοχλημένος από πιθανή κάθοδο του Πάνου Καμμένου στη Φωκίδα, αποφάσισε, να είναι υποψήφιος και αυτός στη Φωκίδα.

Αυτό όμως ενεργοποίησε τη θεωρία «του ντόμινο», καθότι και η Ντόρα Μπακογιάννη, (η οποία και αυτή βλέπει τα ποσοστά της να μην ξεπερνούν το 2%), αποφάσισε με τη σειρά της και αυτή να θέσει υποψηφιότητα στη Φωκίδα.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, μόλις πληροφορήθηκε τη κάθοδο Καμμένου, Καρατζαφέρη, Μπακογιάννη, στη Φωκίδα, αποφάσισε νε κατέβει υποψήφιος στο νομό μας ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, αντέδρασε άμεσα και ανακοίνωσε πως στη Φωκίδα θα είναι υποψήφιος ο Φώτης Κουβέλης.
Στο άκουσμα αυτών των εξελίξεων τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου κα. Γιώτα Γαζή απευθύνθηκαν προσωπικά στο Πρόεδρο του Κινήματος κ. Βενιζέλο, τονίζοντας του τη σημασία που έχει η Φωκίδα για το ΠΑΣΟΚ. (Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιστολή απέστειλε και ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπετζώνης, αλλά δεν έγινε αποδεκτή καθότι στις δημοτικές εκλογές κατήλθε ως ανεξάρτητος).
Ο κ. Βενιζέλος συγκάλεσε εκτάκτως τη Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος και αποφάσισε πως η Φωκίδα πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί. Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου κα. Γεννηματά επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Φωκίδα θα είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.


Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκεται εν εξελίξει σύσκεψη, στη οποία μεταξύ άλλων, μετέχουν ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και κομματικά στελέχη του νομού. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές ο κ. Λυκουρέτζος πρότεινε να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Φωκίδα ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς βλέπει θετικά μία τέτοια εξέλιξη η οποία θα τον φέρει «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Το Κ.Κ.Ε. από τη μεριά του ανακοίνωσε πως δεν θα εμπλακεί σε αυτού του είδους τη πολιτική αντιπαράθεση για την έδρα της Φωκίδας. Ερωτηματικό παραμένει τη θα πράξει η Χρυσή Αυγή και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Η μεγάλη έκπληξη, όμως ήρθε από το Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος σε φιλικό του περιβάλλον εκμυστηρεύτηκε πως αν αποφασίσει να κατέβει με δικό του κόμμα στις εθνικές εκλογές, λόγο καταγωγής θα κατέβαινε υποψήφιος στη Φωκίδα.
Μετά από αυτές τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, η Φωκίδα αποτελεί πρώτη είδηση σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά τον κόσμο.

Ήδη το Δ.Ν.Τ., η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και η ίδια η καγκελάριος της Γερμανίας, αναζητούν επείγοντος πληροφορίες σχετικά με τη Φωκίδα.
Τις προσεχείς ημέρες αναμένονται στη Φωκίδα ο εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ. κ. Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν και θα τεκμηριώνουν τη «σπουδαιότητα» της Φωκίδας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για επίσκεψη ινκόγκνιτο των Μέρκελ-Σαρκοζί. Η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας, με κατεπείγον έγγραφο της προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητά απεγνωσμένα ενισχύσεις. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης, δήλωσε αναρμόδιος και παρέπεμψε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν οι ανωτέρω επισκέψεις στη Φωκίδα, για όσο διάστημα τα ανωτέρω πρόσωπα θα βρίσκονται στη Φωκίδα, θα απαγορευτεί οποιαδήποτε πώληση «σούβλας» και όλων των συναφών με το «ψήσιμο» αντικειμένων (κάρβουνα, προσανάμματα, κ.λ.π.).

ΠΗΓΗ: http://avradoridas.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: