Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Ο Δήμαρχος Δελφών με ανοιχτή επιστολή του εκθέτει την οικονομική κατάσταση του δήμου


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίοι τούτοι δω! Τα λεφτά του Δήμου, είτε "ξεχασμένα" σε κάποια τράπεζα είτε στο ταμείο, δεν είναι του κάδε δημάρχου ή αντιδημάρχου. Ούτε τα γέννησε η ...κατσίκα! Λεφτά του κοσμάκη είναι! Και να τα αφήσουν εκεί που είναι. Να πληρώσουν τα πρόστιμα αυτοί που ήταν υπαίτιοι για τα χρέη αυτά, για πράξεις ή παραλείψεις τους! Ορίστε μας!

YΓ. Δεν είναι μόνο το Γηροκομείο, δεν είναι τα χρέη τα μεγάλα,,, είναι και τα "μικρά". Και το σπίτι του μπαρμπαΓιάννη Μαρρέ στο Πολύδροσο, που το δώρισε στον Δήμο, και αυτό πάει να καταρρεύσει. Τόσο ...αδιαφορία πια;

Ανώνυμος είπε...

«...ούτε μου ζητήθηκε οτιδήποτε σχετικό...», λέει ο κ. Δήμαρχος.

«...Και φθάνουμε στο 2013, όπου συζητείται η υπόθεση στο Εφετείο Λαμίας. Ο τότε Δήμαρχος του Δήμου Δελφών Νικόλαος Φουσέκης, γραπτώς και εγκαίρως ειδοποιεί την τότε αντιδήμαρχο της Δ.Ε.Ιτέας Γιώτα Λαΐνη-Κολιαλή και τον τότε θεματικό αντιδήμαρχο επιφορτισμένον με τον έλεγχο της Υπηρεσίας Δομήσεως (Πολεοδομία) του Δήμου Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, να πράξουν τα δέοντα...» http://karteria1.blogspot.com/2019/09/blog-post_19.html

Τελικά του ζητήθηκε ή δεν του ζητήθηκε οτιδήποτε σχετικό;

Ανώνυμος είπε...

Τα χρόνια 2013 - 2014 που ο Δήμος "αδιαφόρησε" ή που "πούλησε" το παιχνίδι και κέρδισαν οι άλλοι το δικαίωμα να απαιτούν σήμερα ήταν τα χρόνια που ο Κος Ταγκαλής ήταν ο Αντιδήμαρχος πολεοδομικών θεμάτων. Ήταν τα χρόνια που ο ίδιος ο κος Ταγκαλής και ο μέντοράς του τότε Δήμαρχος κος Φουσέκης, διέταζαν τους τότε απαράδεκτους δημοτικούς σύμβουλους και ψήφιζαν σαν άβουλα όντα το Γενικό Πολεοδομικό Άμφισσας οδηγώντας σήμερα η πόλη να έχει χαρακτηριστεί ως μεταλλευτική και να προορίζεται για εξόρυξη ακόμα και απο κάτω απο την πόλη και κατω απο το κάστρο. Ήταν όταν ξεπούλαγαν την παραλία της Άμφισσας-Αγίας Ευθυμίας χαρακτηρίζοντάς της μεταλλευτική περιοχή. Όταν καθ υπόδειξη του "ειδικού" και επίσημα αρμόδιου στο όνομα όλου του δημοτικού Συμβουλίου, τους έλεγε και αυτοί ψήφιζαν χωρίς να έχουν ιδέα ή εκ του πονηρού το πολεοδομικό της Δεσφίνας κάνοντας της σήμερα ένα ρημάδι ξέφραγο αμπέλι για τα αιολικά πάρκα χωρίς κανένα μέλλον. Όταν ο Κος Ταγκαλής συντόνιζε το έργο της πρότασης του Δήμου Δελφών για τις τελικές χρήσεις των ζωνών Α και Β και με τις απαράδεκτες αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου χαρακτήριζαν όλο το δυτικό παραλιακό μέτωπο της Ιτέας μεταλλευτική περιοχή μαζί με αυτό της Άμφισσας και μαζί και με τον μισό Καποδιστριακό Δήμο Άμφισσας. Ήταν όταν ψήφιζαν τα αιολικά πάρκα το ένα μετά το άλλο. Ήταν όταν άσχετοι όλοι τους άκουγαν τον Κο Ταγκαλή και τον τότε δήμαρχο και ψήφιζαν τις άδειες για τις παράνομες εγκαταστάσεις βωξίτη στην παραλία των Δελφών. Ήταν όταν οι άσχετοι άβουλοι δημοτικοί σύμβουλοι έβαζαν τις βάσεις για να χαρακτηρίσουν οι άλλοι απαράδεκτοι του υπουργείου Περιβάλλοντος το 2018 το Δήμο Δελφών περιοχή για εξόρυξη βωξίτη, αιολικά στα βουνά και ιχθυοκαλλιέργειες μπροστά στο Γαλαξίδι. Όταν έκαναν ότι πιο αυτοεξευτελιστικό μπορούσαν προκειμένου να οριστικοποιήσουν και το Γενικό Πολεοδομικό της Ιτέας πάλι στην ίδια κατεύθυνση. Όλα αυτά με απόλυτο άρχοντα και εισηγητή τον επίσημα αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κο Ταγκαλή που τώρα στήνει στον τοίχο, όπως τους αξίζει τουλάχιστον για την ανευθυνότητά τους, όλους τους τότε δημοτικούς συμβούλους που απαράδεκτα ψήφιζαν τυφλά και χωρίς να έχουν ιδέα το θάψιμο του τόπου μας, του τόπου τους, του μέλλοντος του τόπου και των ίδιων των παιδιών τους σε αυτό τον τόπο. Τότε κάνανε μόνο λάθος και δεν τα έπιανε κανένας κάτω απο τραπέζι; Η πραγματικότητα άλλων περιοχών λέει ότι κάποιος τα έπιανε. Ποιός ήταν το λαμόγιο και ποιές οι πόντιες πόρνες; Άγνωστο. Η τελευταία πόντια πόρνη βέβαια αυτοκτόνησε όταν έμαθε ότι οι άλλες πληρωνόντουσαν. Εδώ δεν έχει υπάρξει καμία συγνώμη οπότε όλοι είναι και θα είναι εκτεθιμένοι στην πιθανότητα να τα έπιασαν.
Τώρα κε ταγκαλή τι μας λέτε; Ότι σε όλα αυτά τότε ήσασταν ο απόλυτος άρχοντας που έδειχνε και οι άλλοι ψήφιζαν αλλά στην πλατεία θεάτρου φταίει το Ανώτατο όργανο το Δημοτικό Συμβούλιο και εσείς απλά πέρνατε και δίνατε χαρτιά όταν σας ζήταγαν; Υπάρχου βίντεο στο διαδίκτυο και αρχείο στο δήμο Δελφών με τα Δημοτικά Συμβούλια Κε Ταγκαλή. Έλεος. Αλλάξτε προσωπικούς συμβούλους έστω. Ακούστε αυτούς που θα σας έλεγαν να μην γίνεστε προκλητικός βγάζοντας δελτίο τύπου που αντιμετωπίζει όλους εμάς σαν χαζούς. Έλεος όσο μιλάμε με το καλό. Καλύτερα η σιωπή σε κάποιες περιπτώσεις. Έχετε στριμωχτεί άσχημα απο το έργο σας στο πρόσφατο παρελθόν και ο σκελετός της πλατείας δεν είναι ο μόνος που βγαίνει απο το ντουλάπι σας. Είναι απλά ο πρώτος και έρχονται και άλλοι. Στα χωροταξικά να δείτε τι θα γίνει. Όλη η Ελλάδα θα έχει φύγει μπροστά μέχρι να τελειώσει η θητεία σας και εσείς θα προσπαθείτε να μας πείτε ότι για την εξαθλίωση της οικονομίας των Δελφών φταίει που δεν σας αφήνουμε να βάλετε αιολικά πάνω στο μουσείο των Δελφών και επειδή κάποιοι αντιδρούν στο να γίνει εξόρυξη κάτω απο το κάστρο της Άμφισσας και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Θα ανταμειφθείτε για ότι έχετε κάνει. Καλό ή κακό.