Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Δικηγόρος του Στουρνάρα για τη Novartis «γνωμοδότησε» την εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου



Όπως προκύπτει από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η γνωμοδότηση που παρουσίασαν Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ για να στηρίξουν την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την επιτροπή φέρει την υπογραφή νομικού που συγχρόνως έχει εκπροσωπήσει ως δικηγόρος για την υπόθεση Novartis ο διοικητής της ΤτΕ κ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, η πρόταση για την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από νομικό ο οποίος έχει εκπροσωπήσει το Γιάννη Στουρνάρα για την υπόθεση Novartis. 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αμέσως μετά τις χθεσινές εξελίξεις, μίλησε για βαρύτατο στίγμα, που θα ακολουθεί όσους εμπνεύστηκαν τη μεθόδευση, αλλά και σε όσους την υλοποίησαν, για ολόκληρο τον πολιτικό τους βίο.
«Η απόφαση αυτή δεν βρίσκει κανένα έρεισμα στον νόμο και μας εισάγει σε μια σκοτεινή κοινοβουλευτική περίοδο» σχολίασε στο Τwitter, με την επισήμανση πως «η Ν.Δ. σε αγαστή συνεργασία με τη φράξια Σαμαρά κάνει επίδειξη αυταρχισμού».
Στην Κουμουνδούρου θυμίζουν πως η επιτροπή δεν έχει κανένα δικαίωμα να ορίζει ποια θα είναι τα μέλη της καθώς αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του εκάστοτε Προέδρου των κοινοβουλευτικών ομάδων. Προσθέτουν ότι μέσα στην επιτροπή οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ παραδέχτηκαν πως θέλουν την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δήθεν δεν είναι αμερόληπτοι, γιατί έχουν εκφράσει την άποψη ότι η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: