Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

ΟΧΙ από τους ξενοδόχους της Ευρυτανίας στους μετανάστες. Στη Φωκίδα;;;


Επιστολή έστειλε στην ηλεκτρονική εφημερίδα "Δυτική Ευρυτανία" ο αντιπρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Καρπενησίου κ. Γιάννης Μαντζούφας ως απάντηση στην κ. Θωμαίδα Οικονόμου, (πολιτευτή της Ν.Δ. στην Ευρυτανία) για την πρόσφατη τοποθέτησή της σχετικά με το μεταναστευτικό στο νομό.
Δείτε την επιστολή-απάντηση

"Το μεταναστευτικό είναι ένα από τα κρίσιμα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα μας. Σήμερα λιγότεροι από το 20% είναι Σύριοι πρόσφυγες, οι υπόλοιποι είναι λαθρομετανάστες Αφγάνοι, Πακιστανοί και Αφρικανοί. Αυτοί εκ του πονηρού πετάνε τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, λέγονται όλοι Μοχάμεντ ή Μαχμούτ. Βουλιάζουν τις βάρκες που τους μεταφέρουν για να υπαχθούν στο δίκαιο της θάλασσας, παίρνουν ξένα παιδιά και τα παρουσιάζουν ως δικά τους. Άραγε πού βρίσκουν τις χιλιάδες δολάρια για την αμοιβή των διακινητών; Μπορούμε να πούμε κυρία Οικονόμου ότι γίνεται μια προσπάθεια αλλοίωσης του πληθυσμού της χώρας μας. Δε φεύγει ένας μεγάλος αριθμός όπως αναφέρεται παράνομα στις χώρες της Ευρώπης. Οι δυνατότητες να περάσουν παράνομα στις Ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ μικρές και ο αριθμός τους ελαχιστότατος. Οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δε μας μοιάζουν, ξέρουν και κλείνουν καλά τα σύνορά τους όπως π.χ. Ουγγαρία, Αυστρία, Πολωνία κλπ. Δεν κάνουν λάθος αυτοί που πιστεύουν ότι με κάποια χρήματα που μας δίνει η Ευρώπη, έχουμε γίνει αποθήκη ψυχών της Ευρώπης. Αυτό γίνεται διότι εξαιτίας της υποχρέωσής μας είμαστε οικονομικά υποτελείς στην Ευρώπη και δεν μπορούμε να υψώσουμε το ανάστημά μας στις πιέσεις που μας ασκούνται. Εφόσον φυλάσσονται τώρα ενεργητικά τα σύνορά μας γιατί οι εισροές των λαθρομεταναστών μεγιστοποιήθηκαν και έχουν φτάσει σε δραματικά επίπεδα τους τελευταίους μήνες. Δεν πρέπει να εκπλήσσεσθε κυρία Οικονόμου με τις αντιδράσεις των πολιτών της Ευρυτανίας. Η πολιτεία και οι πολιτικοί δεν έχουν λύσει τα προβλήματα που τους απασχολούν όπως ανάπτυξη, ανεργία, υποδομές κλπ και τώρα ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα, η έλευση των λαθρομεταναστών. Κυρία Οικονόμου πολλές φορές στο άρθρο σας αναφέρεσθε σε μικρό αριθμό λαθρομεταναστών από 60 έως 100. Έχετε να μας επιδείξετε κάποια γραπτή δέσμευση της κεντρικής εξουσίας ότι ο αριθμός τους θα είναι μόνο αυτός; Όλα γίνονται σε προφορικό επίπεδο και υπάρχει μια νεφελώδης κατάσταση γύρω από πολλά ζητήματα. Δεν είδα να κάνετε ποτέ κάποια αναφορά κ. Οικονόμου στο ευνοϊκό νομικό καθεστώς που έχουν τα νησιά σε σχέση με εμάς. Τον μονωμένο ΦΠΑ, τις ίδιες με εμάς τιμές ρεύματος που παράγεται στο νομό μας, τον ΕΟΤ που γνωρίζει μόνον τον θαλάσσιο τουρισμό και τον προβάλει μονόπλευρα κλπ. Τώρα σας βλέπουμε αλληλέγγυα απέναντι σε αυτά. Οι υποδομές στο Δήμο Αγράφων έχουν μεγάλο πρόβλημα όπως και η αστυνόμευση, η υγειονομική περίθαλψη, το ΕΚΑΒ ώστε να μην είναι δυνατή η φιλοξενία μεταναστών κ. Οικονόμου.

Στο ερώτημα που θέτετε αν ο τουρίστας θα αλλάξει προορισμό επειδή θα υπάρχουν λαθρομετανάστες στην περιοχή μας απαντάμε κατηγορηματικά ναι. Θα υπάρξει υποβάθμιση της εικόνας της περιοχής μας και ο τουρίστας θα νιώθει ανασφαλής ως προς την υγεία και την ασφάλειά του. Θα προτιμήσει να επισκεφθεί τους ανταγωνιστικούς με εμάς προορισμούς π.χ. το Πήλιο ή την Αράχοβα κ.α. για τους οποίους δεν προβλέπεται η μεταφορά λαθρομεταναστών. Εμείς έχουμε εισερχόμενο τουρισμό από το Ισραήλ και ήδη οι τουριστικοί πράκτορες άρχισαν να δυσανασχετούν στο άκουσμα της έλευσης Μουσουλμάνων στην περιοχή μας. Το επιχείρημά σας αναφορικά με το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη κ.α. είναι πολύ άστοχο. Οι χώρες αυτές είχαν αποικίες και λυμαίνονταν τον πλούτο των αποικιών τους επί πολλά χρόνια. Συνεπεία αυτού του γεγονότος κάποιοι κάτοικοι αυτών των χωρών είχαν το δικαίωμα να εγκατασταθούν στις μητροπολιτικές χώρες. Μερικοί είχαν έγχρωμους δούλους που απελευθερώθηκαν. Έτσι κυρίως εμφανίζεται η θρησκευτική και φυλετική πολυχρωμία σε αυτές τις χώρες. Η Ελλάδα στην νεότερη ιστορία τουλάχιστον δεν είχε καμία αποικία ώστε να δεχθεί ως αναγκαίο κακό την έλευση μεταναστών σε αυτήν. Φυσικά και το Παρίσι ή το Λονδίνο θα ήταν πιο ελκυστικοί τουριστικοί προορισμοί αν δεν είχαν τόσους έγχρωμους κατοίκους και ήταν πιο καθαρές πόλεις.

 Κυρία Οικονόμου, ρατσιστές και ξενοφοβικοί δεν είναι κατ’ εσάς μόνο οι σύμβουλοι της προοδευτικής αντιπολίτευσης αλλά και πολλοί της συμπολίτευσης που ψήφισαν αρνητικά στην έλευση των λαθρομεταναστών. Η στάση τους είναι υπεύθυνη και σωστή και αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών οργανώσεων και των συμπολιτών μας. Εσείς είστε αντίθετη σε όλους αυτούς και τους προσβάλλετε ως ρατσιστές και ξενοφοβικούς. Οι Έλληνες δεν ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία λαθρομετανάστες. Η Γερμανία τους κάλεσε με διακρατική συμφωνία για να στελεχώσουν τη βιομηχανία της μετά τον πόλεμο. Η Αμερική και η Αυστραλία τους κάλεσαν διότι ως νέοι Ήπειροι χρειάζονταν έμψυχο υλικό και πήγαν εκεί μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους π.χ. Νήσος Έλις. Οι λαθρομετανάστες έχουν δημιουργήσει διάφορα κυκλώματα και έχουν προβεί σε διάφορες παράνομες δράσεις στη χώρα μας, δεν είναι αθώες περιστερές κ. Οικονόμου. Σαφώς και πρέπει να δοθούν κάποιες λύσεις στο μεταναστευτικό αλλά πρωτίστως η Ευρώπη πρέπει να τείνει χείρα βοηθείας στη χώρα μας και να αναλάβει κι αυτή τις ευθύνες της."

 Γιάννης Μαντζούφας – Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι θα χρησιμοποιηθούν τα δύο ξενοδοχεία της Άμφισσας?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ...ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΙΡΕΤΟΊ...???ΟΧΙ??

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια είναι... Ανάπτυξη λέγετε.. Θα τα κονομισετε εκεί στην Άμφισσα όπως τα κονόμησαν και άλλες περιοχές.