Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

“Κουρασμένη” και κουραστική … επανεμφάνιση Καραμανλή για να δώσει το “χρίσμα” στον Πρ. Παυλόπουλο! Ήξεις αφήξεις και μάντης κακών, αλλά πάντα … “στα σίγουρα” !



Μια ζωή, μια πολιτική διαδρομή, “σιγουράκιας” και “αμφίσημος”! Και αυτός και ο εκλεκτός του ΠτΔ , Προκόπης Παυλόπουλος έχουν κάνει τους χρησμούς της Πυθίας και τις “στρογγυλεύσεις” στον πολιτικό λόγο. “εργαλείο” πολιτικού σχεδιασμού βάσει του οποίου πορεύτηκαν και πορεύονται ακόμα και τώρα στην “δύση” της πολιτικής τους διαδρομής, στα κοινά αυτού του τόπου!
Ο Κώστας Καραμανλής, εμφανώς συμβιβασμένος πολιτικά με τον ρόλο του “τοτέμ” της πάλαι ποτέ καραμανλικής δεξιάς, εκτός – εδώ και καιρό – πολιτικής “φόρμας”, εμφανίστηκε χθες – όχι “σαν αστραπή” όπως έλεγε και το εμβατήριο του νεοκαραμανλισμού το 2004 – μετά από δέκα χρόνια σχεδόν πλήρους αφωνίας, με εξαιρέσεις τα θλιβερά “φάλτσα” του δημοψηφίσματος του 2015 και των εκλογών του 2019, μαζί με τον απερχόμενο ΠτΔ, σε μια ακόμα “κουραστική” εμφάνιση ενώπιον ενός “επετειακού” – λόγω της αφορμής της εκδήλωσης – ακροατηρίου. Ίσως γινόμαστε κουραστικοί να επαναλαμβάνουμε ότι αποτελεί τον χειρότερο επίλογο για την πολιτική του καριέρα – αν και υπερτιμημένη – ακόμα και στην ώρα της οριστικής απόσυρσης του από το πολιτικό σκηνικό του τόπου να συνεχίζει να εμφανίζεται με τα στοιχεία εκείνα με τα οποία έχτισε την πολιτική του διαδρομή. Ως Πυθία με χρησμούς που επιδέχονται όλων των ερμηνειών, ή ως Κασσάνδρα και μάντης δεινών. Αν επαληθευθεί, θα λέει “εγώ τα έλεγα αλλά δεν με ακούγατε…” (όπως όταν πέταγε την βόμβα της χρεοκοπίας από τα χέρια του το 2009 , ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές του 2007 που είχε διεκδικήσει και είχε κερδίσει…), ενώ και εάν δεν επαληθευτεί, κανείς ως γνωστόν δεν θα θυμάται τις δυσοίωνες προβλέψεις εφόσον δεν τον έχουν πλήξει…
Τι μας είπε λοιπόν χθες; Ότι είναι κατά … της Συμφωνίας των Πρεσπών ( ο ίδιος με την Υπ Εξωτερικών του Ντόρα Μπακογιάννη διαπραγματευόταν το 2008 μυστικά το όνομα Μακεδονία-Σκόπια σύμφωνα με ντοκουμέντα του ΥΠΕΞ και του ΟΗΕ ), ότι θα κληθούμε να πάρουμε “δύσκολες αποφάσεις” ( γιατί δεν μας λέει ποιες εννοεί άραγε;…) , ότι οι ΗΠΑ με τη σημερινή της ηγεσία είναι απρόβλεπτες και αναξιόπιστες ( πες μας κάτι που δεν ξέρουμε … ), ότι η ΕΕ είναι άτολμη και ανήμπορη ( σιγά το νέο … ), αλλά ότι εμείς πρέπει να μείνουμε κοντά στους συμμάχους μας ώστε οι διαφορές μας με την Τουρκία να μην είναι “διμερές”, αλλά “διεθνές” ζήτημα …
Βγάλατε τελικά συμπέρασμα για το, τι μας συμβουλεύει ο ποιητής να κάνουμε; …
Προφανώς όχι. Μα αυτός ήταν κι ο σκοπός. Να μην βγαίνει συμπέρασμα, παρά μόνον η προφανής επιλογή ” όποιος φεύγει από το μαντρί του νεοκαραμανλισμού ( Πρ. Παυλόπουλος) τον τρώει ο λύκος…”! Άλλωστε ποτέ στην πολιτική του ζωή, δεν πήρε ξεκάθαρη θέση σε οποιοδήποτε θέμα. Πάντα και αυτός και ο Προκόπης Παυλόπουλος ο εκλεκτός του για να ανανεώσει την θητεία του ως ΠτΔ – άλλωστε για αυτό ουσιαστικά έγινε και η χθεσινή μάζωξη στο Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών, όπου και “τιμήθηκε” ο σημερινός ΠΤΔ, πατούσαν σε δύο … βάρκες! ‘Όπως και το 2009, αφού είχε διεκδικήσει και είχε κερδίσει ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές, που έθεσε ουσιαστικά ρηματικό τελεσίγραφο στον πολιτικό κόσμο – όταν κατάλαβε ότι θα έσκαγε η χρεοκοπία στα χέρια του – “ή με στηρίζετε όλοι, ή εγώ φεύγω και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας”, έτσι και τώρα ουσιαστικά “δείχνει” προς τους Έλληνες ότι ” η μοναδική περίπτωση να είμαστε εθνικά ενωμένοι και ομόψυχοι σε όσα έρχονται, είναι να βγάλετε ξανά ΠτΔ τον Προκόπη Παυλόπουλο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: