Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ... "Πατρικός Δεσμός" - Παρασκευή 1 Νοεμβρίου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Ξεκινάμε!
Παρασκευή 1/11/2019 στις 9μμ
Η ιταλική ταινία «Πατρικός δεσμός»
του βραβευμένου με ΟΣΚΑΡ Γκαμπριέλ Σαλβατόρες


Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας ξεκινά το χειμερινό πρόγραμμα προβολών με «Άρωμα Ιταλίας-Aroma d’ Italia 2019 σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Σε μια μικρή απομονωμένη πόλη στο Φριούλι, στους πρόποδες των Άλπεων, ζουν σχεδόν στο περιθώριο της κοινωνίας ένας πατέρας, ο Ρίνο, με τον  δεκατριάχρονο γιο του Κριστιάνο. Για τους περισσότερους, ο Ρίνο είναι ένας ρατσιστής που προκαλεί φασαρίες. Για τον Κριστιάνο, όμως, είναι τα πάντα. Το πρότυπό του και το στήριγμα του. Ο μοναδικός τους φίλος είναι ο Κουάτρο Φορμάτζι, ο οποίος αντιμετωπίζει έντονα ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας ενός ατυχήματος. Σύντομα, η μοίρα των τριών αντρών θα διασταυρωθεί με την μοίρα μιας όμορφης γυναίκας πυροδοτώντας μια αλυσίδα γεγονότων που θα ανατρέψει τις ισορροπίες και θα τους οδηγήσει στα άκρα. Είναι ο δεσμός μεταξύ τους αρκετά δυνατός για να τους σώσει;
Η ταινία απέσπασε 4 βραβεία και 11 διακρίσεις σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και σεναριογράφο της ταινίας Νικολό Αμανίτι
Το σενάριο βασίζεται στο βιβλίο «Με τις ευλογίες του Θεού» του επιτυχημένου Ιταλού συγγραφέα Νικολό Αμανίτι και βραβεύτηκε το 2007 με την μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση της Ιταλίας, το Βραβείο Στρέγκα.
O Νικολό Αμανίτι γεννήθηκε το 1966 στη Ρώμη. Θεωρείται ο σημαντικότερος Ιταλός συγγραφέας της γενιάς του και ένας από τους κορυφαίους Ιταλούς συγγραφείς σε διεθνές επίπεδο. Το μυθιστόρημά του «Εγώ δεν φοβάμαι» έγινε μια από τις εμπορικότερες επιτυχίες της σύγχρονης ιταλικής λογοτεχνίας (πούλησε μόνο στην Iταλία πάνω από 800.000 αντίτυπα), ενώ το μυθιστόρημά του «Εγώ και εσύ» επέλεξε ο Μπερνάντο Μπερτολούτσι για να το κάνει ταινία. Συνήθως πρωταγωνιστές των βιβλίων του είναι παιδιά ή έφηβοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα εμπόδια που θέτει μπροστά τους η ζωή.
Η προβολή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Άρωμα Ιταλίας 2019 – 5ο Περιοδεύων αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο» που συνδιοργανώνεται από την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΙΑΛ της Λέρου στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας και του Tempo Forte Italia_Ελλάδα 2019.
Το Tempo Forte είναι μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, μαζί με Ιταλικούς και Ελληνικούς Φορείς, Ιδρύματα, καλλιτέχνες και φίλους της Κουλτούρας για να φέρει «περισσότερη Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: