Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΠΥΘΙΑ 2017: Και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας των γυναικών, ο Γιώργος Μορφέσης στην Ιτέα !

Μορφέσης, ο Έλληνας Γκουαρντιόλα! 

Ο τεχνικός που έχει συνδέσει την προπονητική του καριέρα με την μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών για την Ελλάδα, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών το 2011 στην Σανγκάη της Κίνας μας τιμά με την παρουσία του στα Πύθεια 2017!!!




Ο δικός μας Γιώργος Μορφέσης δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τον Ισπανό προπονητή της Μπαρτσελόνα, καθώς στη συλλογή του φιγουράρουν Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο και Ολυμπιακό μετάλλιο.

Και μπορεί ο Πέπ Γκουαρντιόλα να είναι πιο δημοφιλής λόγω της δημοτικότητας του ποδοσφαίρου και της δυναμικής που έχει η Μπαρτσελόνα αλλά και μερικά εκατομμύρια ευρώ πιο πλούσιος –εξαιτίας και πάλι της δυναμικής του ποδοσφαίρου- ωστόσο ο δικός μας Γιώργος Μορφέσης προπονητικά βρίσκεται ένα σκαλί πιο πάνω αφού δεν έχει να «χαλιναγωγήσει» άντρες αλλά 13 γυναίκες… Δεν είναι άλλωστε τυχαία η ατάκα που έχει κλέψει από τον Κώστα Μίσσα και αρέσκεται να χρησιμοποιεί, «οι άντρες παίζουν για να είναι καλά, οι γυναίκες πρέπει να είναι καλά για να παίξουν». Οπότε, όπως είναι φυσιολογικό, ο Γιώργος Μορφέσης πρώτα εκτελεί χρέη ψυχολόγου και στη συνέχεια αυτά του προπονητή – γυμναστή.
Το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στη Αθήνα, ως βοηθός του Κούλη Ιωσηφίδη το 2004 ήταν μόνο η αρχή των μεγάλων χαρών που έχει γευτεί στην αθλητική του πορεία, ο νυν Ομοσπονδιακός τεχνικός.
Η πρωτιά στο World League  to 2005 και το χάλκινο το 2007 και το 2010 –το τελευταίο ως πρώτος προπονητής- είναι μερικές ακόμα μεγάλες επιτυχίες στο βιογραφικό του.
Το 2009 έμεινε η πίκρα της… πηγής, αυτής που λένε ότι φτάνεις κοντά αλλά δεν πίνεις νερό, αφού η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών τερμάτισε στην τέταρτη θέση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Ρώμη, με την πληγή να επουλώνεται –όχι ολοκληρωτικά- το 2010 με το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ.
Κάτι όμως έλειπε στη συλλογή του. Ο Γιώργος Μορφέσης, ζυγός στο ζώδιο, ζύγισε τα πράγματα και είδε πως τον… παίρνει να φορέσει ένα ακόμα μετάλλιο. Και τι καλύτερο από το χρυσό! Το 2011 ήταν η χρονιά του , γεννηθέντα στις 22 Οκτωβρίου 1969 και των 13 κοριτσιών του. Βήμα βήμα, τις έπιασε από το χέρι και τις οδήγησε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο 14ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξήχθη στη Σαγκάη, προσφέροντας συγκίνηση και στιγμές χαράς, υπερηφάνειας σε όλους τους Έλληνες, τη στιγμή που η αυτοπεποίθησή τους είχε πιάσει πάτο.
Το παράπονό του ωστόσο, μεγάλο… Παρά τις τόσες επιτυχίες, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής γυναικών και απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, παραμένει αδιόριστος, περιμένοντας ακόμα την υλοποίηση των υποσχέσεων. Άλλωστε, σας το είπαμε και στην αρχή μπορεί να είναι ο Έλληνας Γκουαρντιόλα, αλλά όχι στις απολαβές…

http://www.onsports.gr/component/news/story/157357/morfesis-o-ellinas-gkoyarntiola-photos




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΡΙΜΑ!!! ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΟΥ SURVIVOR;;;;;;;;;;;;