Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Γιατί ήχησαν σειρήνες στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα

SIRENS


Εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος που προέκυψε κατά τη διάρκεια ελέγχου των ανδρών του Αυτοτελούς Τμήματος Παλλαϊκής Άμυνας & Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ) στις εγκαταστάσεις κρίσιμων υποδομών ήχησαν το πρωί της Παρασκευής οι σειρήνες σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάθε Παρασκευή λαμβάνει χώρα εικονική ήχηση σειρήνας σε διάφορες εγκαταστάσεις βασικών υποδομών, προκειμένου να γνωρίζουν οι ιθύνοντες ότι η ήχηση λειτουργεί κανονικά και θα είναι εντάξει σε περίπτωση ανάγκης. Αρμόδιος φορέας για αυτού του είδους τους ελέγχους είναι η "ΠΑΜ-ΠΣΕΑ", που υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σήμερα το πρωί, ωστόσο, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος δεν έγινε εικονική ήχηση αλλά πραγματική με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία μικρή αναστάτωση.
Το τεχνικό πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
Σε ανακοίνωση της η Ελληνική Αστυνομία, επισημαίνει: «Στο πλαίσιο περιοδικών τεχνικών δοκιμών, του συστήματος ηχητικής ειδοποίησης της υπηρεσίας ΠΑΜ-ΠΣΕΑ, που γίνονται κάθε παρασκευή, χωρίς να ακούγονται οι σειρήνες, ενεργοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, από αίτια που διερευνώνται, σειρήνες του συστήματος, ανά την Επικράτεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: