Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Του χρωστάει το ΙΚΑ 50.000 Ευρω, αλλά χρωστάει στο ΙΚΑ 4.000 Ευρώ και το ΙΚΑ του κάνει κατάσχεση!!!



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr / iatrikanea



Τον παραλογισμό σε όλο του το μεγαλείο αντιμετώπισε πρόσφατα εργαστηριακός γιατρός που πήγε να πάρει χρήματα από την τράπεζα και ενημερώθηκε ότι του τα έχει κατάσχει το ΚΕΑΟ. 
Ο άνθρωπος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό, γιατί διαπίστωσε ότι ακόμα και τον δηλωμένο ακατάσχετο λογαριασμό, που είχε και σε αυτόν δεν του είχαν αφήσει ούτε ένα ευρώ. Ούτε ειδοποίηση, ούτε κάποια ενημέρωση, ούτε ένα μήνυμα. Δεν το περίμενε. 

Από την τράπεζα, το μόνο που του είπαν, ήταν ότι δεν προλαβαίνουν να ειδοποιήσουν, γιατί έχουν κάθε μέρα πολλές τέτοιες κατασχέσεις και το μόνο που του είπαν ήταν ότι από τον κωδικό του συστήματος, φαινόταν ότι επρόκειτο για το ΚΕΑΟ και όχι για την Εφορία. 

Τρέχοντας πήγε σε άλλη τράπεζα που διατηρούσε λογαριασμό για να μπορέσει να προλάβει να τραβήξει κάποια χρήματα για τα τρέχοντα έξοδά του, αλλά διαπίστωσε ότι και από εκεί του είχαν κατάσχει τον λογαριασμό. 

Μέσα στην απόγνωση του πήγε στο ΚΕΑΟ για να δει τι συμβαίνει και φυσικά τι μπορεί να κάνει. Του εξήγησαν ότι είναι τρέχουσες οφειλές προς το ΙΚΑ τώρα ΕΦΚΑ και ότι θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση από τις 12 προκειμένου να του άρουν την κατάσχεση των λογαριασμών του. Εκεί τους εξήγησε ότι το ΙΚΑ του χρωστάει από το 2008, 2009 και 2010, 50000 Ευρώ. 

Του εξήγησαν ότι αφορά άλλη υπηρεσία του ΙΚΑ και ότι η μία υπηρεσία με την άλλη δεν έχει επικοινωνία. Το κυριότερο όμως που έμαθε ήταν ότι τα 50.000 που του χρωστούν δεν έχουν περάσει από έλεγχο και έτσι δεν έχουν ενταλματοποίηση πράγμα που σημαίνει ότι μόνο ο ίδιος γνωρίζει ότι του χρωστάει το ΙΚΑ αλλά το ΙΚΑ δεν αναγνωρίζει την οφειλή αφού δεν έχει οριστικοποιηθεί!!! 

Τρελαμένος ο γιατρός έψαξε να βρει τρόπο να πληρώσει την πρώτη δόση από τις 12 και αυτό γιατί δεν του είχαν αφήσει την δυνατότητα να το κάνει αυτό από τα χρήματα που υπήρχαν στους λογαριασμού του και να μπορέσει έτσι να απεμπλέξει την όλη κατάσταση. 

Το συμπέρασμα είναι ότι το κράτος μας, κάνει ό,τι θέλει. Ενώ θα μπορούσε να προνοήσει σε επαγγελματίες που τους χρωστάει χρήματα είτε τρέχοντα είτε παλαιά ληξιπρόθεσμα να μην προβαίνει σε αναγκαστικές ενέργειες, κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να εξοργίζει τους πολίτες του και να τους οδηγεί στην απόγνωση. Μάλιστα αναρωτιόταν, ο παθών γιατρός, πας στο Μαξίμου να κάνεις κατάσχεση για τα χρωστούμενα ή δεν πας; Κατά τα άλλα λένε για συμψηφισμούς. 
Ποιους συμψηφισμούς μπορεί να κάνει αφού το ίδιο το κράτος έχει φροντίσει παρά τα τόσα χρόνια που έχουν περάσει να μην έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο στα παλιά χρωστούμενα;


Δεν υπάρχουν σχόλια: