Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Για πρώτη φορά στη χώρα ένστολη Δασοφυλακή


-Φορούν στολή οι δασοφύλακες. 
-Ενισχύεται η φύλαξη των δασών και των οικοσυστημάτων της χώρας. 
-Τι περιλαμβάνει η σχετική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου.
Με στολή θα επιτελούν το έργο τους, πλέον, οι δασοφύλακες, μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος. Με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου 159991/4305/26.07.2017 (ΦΕΚ Β 2973) καθορίζονται τα στοιχεία του Δελτίου Υπηρεσιακής Ταυτότητας Δασικών Υπαλλήλων, η περιγραφή της στολής τους και των χαρακτηριστικών αυτής.
AdTech Ad
Με την απόφαση αυτή δημιουργείται για πρώτη φορά στη χώρα ένστολη Δασοφυλακή, αφού προβλέπεται ότι οι Δασικοί Υπάλληλοι των κατηγοριών ΔΕ Γεωτεχνικών Δασοφυλάκων και ΥΕ Δασοφυλάκων, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους φέρουν υποχρεωτικά στολή, η οποία διακρίνεται σε χειμερινή και θερινή. Με αυτόν τον τρόπο ισχυροποιείται η παρουσία των Ελλήνων Δασοφυλάκων κατά την άσκηση των ελέγχων των δραστηριοτήτων που ασκούνται στα δασικά οικοσυστήματα της χώρας. Παράλληλα, για όλους τους κλάδους των δασικών υπαλλήλων καθορίζεται και ο τύπος της υπηρεσιακής ταυτότητας που πρέπει να επιδεικνύουν στον ελεγχόμενο.
Όπως αναφέρει το υπουργείο, “η Υπουργική αυτή Απόφαση ήταν απαραίτητη με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 115/2016 που είχε καθορίσει τον τρόπο άσκησης των ελέγχων από τα Δασικά Όργανα, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία δημιουργίας και προμήθειας των ταυτοτήτων και στολών των Δασικών Υπαλλήλων.
Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, η πρόθεσή της κυβέρνησης για καλύτερη επιτήρηση των δασικών οικοσυστημάτων. “Ισχυροποιούμε τους δασοφύλακες των δασικών υπηρεσιών της χώρας, οι οποίοι δεν θα είναι πια οι «φτωχοί συγγενείς» της φύλαξης του δασικού χώρου. Διασφαλίζουμε, όμως, και τους πολίτες που θα ελέγχονται, οι οποίοι θα είναι σίγουροι πια για τον ελεγκτή τους με την επίδειξη από τον τελευταίο του Δελτίου Υπηρεσιακής Ταυτότητας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: