Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Παναγιώτης Ταγκαλής... 'Περί επενδύσεων στο Δήμο Δελφών'

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ- ΠΑΡΑΤΑΞΗ: ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Παναγιώτης Ταγκαλής

ΑΜΦΙΣΣΑ 30.8.2017

ΘΕΜΑ:              'Περί επενδύσεων στο Δήμο Δελφών'


Αφορμή για την δημοσιοποίηση μερικών σκέψεων και γεγονότων, υπήρξε η ανακήρυξη της κας Νάνσυς Παντελεημονίτου σε επίτιμο Δημότη του Δήμου μας, απόφαση η οποία ορθώς κατά την άποψή μας λήφθηκε και φυσικά  στηρίχθηκε και από εμάς.
Λίγους μήνες πριν, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών εισήχθηκαν προς γνωμοδότηση θέματα περιβαλλοντικά, νέων επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Γραβιάς. Όλοι αναρωτηθήκαμε -που καταντήσαμε- για τους γενναίους που αποφάσισαν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία, όμως,  της Δημοτικής αρχής καταψήφισε (!)  τις επενδύσεις (φυσικά υπερψηφίσαμε εμείς ως παράταξη).
Δύο χρόνια πριν, τον Αύγουστο του 2015, η Δημοτική αρχή εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο και υπερψήφισε τις προτάσεις του, σχετικά με το  Β1 στάδιο της μελέτης «Αξιολόγηση, Αναθεώρηση και εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας. Στις Παρατηρήσεις-Συμπληρώσεις στο κεφάλαιο 'Ιχθυοκαλλιέργειες' μεταξύ άλλων προτείνονται...
·         Να μην χωροθετηθούν νέες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας και να μην επεκταθούν οι υφιστάμενες.
Οι προτάσεις υπερψηφίστηκαν με το 16ο /09.09.2015 πρακτικό   συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου  Δελφών (φυσικά καταψηφίσαμε εμείς ως παράταξη) και στάλθηκαν στην Περιφέρεια.
Η υγιής επιχειρηματικότητα και η εξωστρέφεια είναι δύο από τους κυριότερους παράγοντες ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση. Η Δημοτική αρχή δεν πιστεύει τις επενδύσεις και αν ακόμα η ρητορική της δείχνει ότι τις πιστεύει, η πράξη καταδεικνύει το αντίθετο. Άποψή της παράταξής μας είναι ότι μια σοβαρή Δημοτική Αρχή πρέπει έχει συνέπεια έργων και λόγων, να στηρίζει εμπράκτως την επιχειρηματικότητα, να μην είναι ανακόλουθη.
Σχετικά με την ορθή ανακήρυξη της κας Νάνσυς Παντελεημονίτου σε επίτιμο Δημότη του Δήμου μας και σε συνδυασμό με τις παραπάνω ληφθείσες αποφάσεις, εμείς ως παράταξη τη χαρακτηρίζουμε ' σχήμα οξύμωρο ' , ενώ η λαϊκή ρήση χρησιμοποιεί την έκφραση:
'Να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω μέλι' 
Παναγιώτης Ταγκαλής
Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Δελφών

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ταγκαλή ,
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι ο Δήμος μας είναι τουριστικής προτεραιότητας για ανάπτυξη. Είναι ο Δήμος Δελφών και ντρεπόμαστε που δεν υπάρχει κανένας τουρίστας στην περιοχή για να μοιρασθεί μαζί μας την ομορφιά του τοπίου.
Δραστηριότητες όπως αυτή που αναφέρετε , αντιστρατεύεται τον τουρισμό που αποτελεί αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση στρατηγικού σχεδιασμού επένδυση.
Το "συμμάζεμα" τέτοιων δραστηριοτήτων , όπως και των εξορρύξεων πρέπει να αποτελεί συνεχή επιδίωξη των τοπικών αρχών και μπράβο τους που τουλάχιστον μερικοί εξ αυτών έχουν ενστερνισθεί το νόημα για το μέλλον της χώρας μας που είναι η οικονομία της φιλοξενίας.-
Δραστηριότητα που ήταν , είναι και θα αποτελεί εσαεί , το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας ,στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Κάποτε οι βωξίτες απέλυσαν χιλιάδες εργαζόμενους και τελικά η απορρόφηση του πλεονάζοντος προσωπικού σε άλλους κλάδους έγινε χωρίς πολλούς κοινωνικούς κλυδωνισμούς. Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον αν οι ιχθυοκαλλιέργειες πωληθούν και ο νέος ιδιοκτήτης προβεί στον εξορθολογισμό του εργατικού δυναμικού τους.
Όμως , για την αποκατάσταση του οικολογικού αποτυπώματος από τέτοιες δραστηριότητες όπως και των εξορρύξεων , θα περάσουν πολλά χρόνια..
Πάντως σας ευχαριστούμε που μας ξεκαθαρίσατε πως είστε ένας ακόμη οπαδός της "ανεξέλεγκτης" ανάπυξης , ώστε στο μέλλον να ξέρουμε με τι χρώμα μπογιά θα σας βάψουμε στις επόμενες τοπικές εκλογές.-





Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κυριε,
Αν και λαλίστατος Θα έπρεπε να γνωρίζετε οτι δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη μιας περιοχής σε εναν μονο τομέα. Στον τριτογενή εν προκειμένω στον οποίο ανήκει ο Τουρισμός.Υποθέτω ότι θα εχετε ακουστά περι ισόρροπης ανάπτυξης πραγμα που σημαινει οτι για να αναπτυσεται υγιως μια περιοχή η προσπάθεια θα πρεπει να γινεται ταυτοχρονα και στους τρεις τομεις. Πρωτογενης και Δευτερογενης ελια-ιχθυοκαλλιέργειες-ορυκτός πλούτος και Τριτογενης τομέας παροχη υπηρεσιων - τουρισμός. Το γιατι πρεπει να συμβαινει αυτο ειναι προφανες και αυτονοητο. Πριν γραψετε λοιπον και αλλες αμπελοφιλοσοφικες προσεγγισεις στα θεματα αυτά προτείνω να ενημερωθειτε για τα στοιχειώδη.Οσον αφορά τον απαράδεκτο Δήμαρχο του Δημου Δελφων καλο θα ειναι να ξεκαθαρισει πρωτα στο μυαλό του και μετα στους συνεργατες του τι σχεδιο εχει για την περιοχη που διοικεί. Ετσι τουλαχιστον θα αποφευγει τις ανόητες αντιφασεις σαν αυτη που ευστοχα αναδεικνύει ο Π. Ταγκαλης στο κείμενο του.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς θα χτίζατε ξενοδοχείο αγαπητέ μου κύριε δίπλα στα κλουβιά των ιχθυοκαλλιεργιών ή δίπλα στα νταμάρια των βωξιτών ;
Γνωρίζετε πως μέσα στο ανεμοκάμπι υπήρχε ξενοδοχείο που έκλεισε , καθότι η περιοχή υποβαθμίσθηκε τουριστικά από τις δραστηριότητες της GMF S.A;
Αν είσασταν τουρίστας θα πηγαίνατε να κάνετε διακοπές εκεί που η οπτική ρύπανση και όχι μόνον ε-ίναι εμφανής ;
----Απόδειξη είναι η ανυπαρξία τουριστών στον Δήμο Δελφών---
Η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος δεν γίνεται εκεί που υπάρχουν οι ανταγωνιστικοί του κλάδου τομείς , όπως οι εξορρύξεις και οι ιχθυοκαλλιέργεις ..και μη βιαστείτε να πείτε πως είμαι ένας αμπελοφιλόσοφος καθότι έτσι τα ορίζει ο Νόμος .
Εγώ είμαι ένας απλός κάτοικος της περιοχής και δεν έχω λόγους να υποστηρίζω τις αντίπαλες για τον τουρισμό δραστηριότητες , πράγμα που εσείς κάνετε έχοντας προφανώς τους λόγους σας..


Ανώνυμος είπε...

---Πάντως αν λέγατε στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως διατίθεται ΒΙΟ.ΠΑ στην Άμφισσα και ήθελαν κάποιοι , αντί να επενδύσουν στην Αταλάντη (Μπύρες) ή Πειραιά (τσιγάρα) να κάνουν εδώ τις επενδύσεις τους , δεν θάχαμε ανάγκη να βραβεύουμε τους "σωτήρες" μας!

Όπως επίσης , άν βρισκόταν κάποιος σοβαρός επιχειρηματίας να λειτουργήσει τα κλειστά εργοστάσια επεξεργασίας ελαιών τότε θα μιλούσαμε διαφορετικά.

Ο γεωργικός τομέας καθώς και η ανάπτυξη μικρών εργοστασιακών μονάδων με σχέδιο , ΔΕΝ ανταγωνίζονται το τουριστικό προϊόν , ούτε βλάπτουν το περιβάλλον.

Ανώνυμος είπε...

Το καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Δήμο Δελφών.Τωρα όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη τού δήμου δεν έχω καταλάβει τί θέλουμε.Δηλαδη δεν θέλουμε εργάτες στα μεταλλεία ή στις υχθιοκαλιεργειες αλλά θέλουμε γκαρσονια και σερβιτόρους στις τουριστικές μονάδες με πεντάμηνη εργασία.Τοτε κύριοι μην στέλνετε τα παιδιά σας για σπουδές θέση εργάτη θα βρούν είτε στη μία περίπτωση είτε στην.Ανοιξτε λίγο τα μάτια και κοιτάξτε χωρίς προκαταλήψεις.

Ανώνυμος είπε...

Στην Κώ στη Ρόδο στην Μύκονο στη Ρόδο στην Σαντορίνη είναι όλοι γκαρσόνια ;;;
Είστε ηλίθιοι ή τους ηλίθιους κάνετε; Ο πλούτος από την εισαγωγή συναλλάγματος από τον τουρισμό διαχέεται σε όλη την κοινωνία .
Σπίτια δεν θα φτιάξουν;Εκεί δεν θα απασχοληθούν μηχανικοί και αρχιτέκτονες και ηλεκτρολόγοι; Δεν θα τα επιπλώσουν; δεν θα τρώνε; θα δουλέψουν και οι παραγωγοί; Δεν θα πουλήσουν τα κρασιά τους οι οινοπαραγωγοί; Δεν θα κυκλοφορήσουν τα χρήματα ; δεν θα καταναλωθούν ; και μιλάμε για χρήματα ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ .., όχι απ αυτά που ανακυκλώνονται στη ίδια αγορα!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε 5.13 τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορεί κάποτε να γίνεις Κως Μύκονος ή Ρόδος.Η είσαι πολύ αισιόδοξος ή δεν έχεις αίσθηση της πραγματικότητας.

Ανώνυμος είπε...

Μύκονος όχι , αλλά αν διαβάσεις ότι από Αγιόκαμπο Λάρισας μέχρι Κατερίνη έχει 300.000 τουρίστες σήμερα....
Πάντως αν θέλει κανείς σου κάνει το Δήμο Δελφών Κάπρι...!!
Αν έχεις αμφιβολίες πήγαινε μια βόλτα και θα καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΛΑΡΥΜΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ.
ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΡΥΜΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΕΝ ΕΥΘΕΤΩ ΧΡΟΝΩ...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ φαντασμένος εισαι να συγκρίνεις τς νησιά με την φωκιδα
Καθίσαμε όλοι πανω στην αξία των Δελφων και πρώτοι εμείς πνίξαμε αυτόν τον τομέα. Ξέρεις πόσοι τουρίστες λενε οτι δεν θέλουν να δουν άλλες "πέτρες";
Επιτέλους τουρισμός δεν ειναι μόνο το μουσείο, όταν η Ίδια η πόλη ειναι πανάσχημη, οταν δεν υπαρχει κανένα άλλο σημείο ενδιαφέροντος, που να υποστηρίζεται συνολικά, μόνο ελάχιστοι ιδιώτες που παλεύουν μόνοι τους, και τελικά το συνάλλαγμα των εξαγωγικών εταιρειών ειναι παρα πολύ μεγαλύτερο από το τουριστικό

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που άκουσες τις επιθυμίες των τουριστών πως δεν θέλουν άλλες πέτρες...μάθε πως ο ΕΟΤ σε όλα =μα όλα= τα φυλλάδιά του διαφημίζει την χώρα με "πέτρες" και θάλασσα..
Γιαυτές τις "πέτρες" μας ξέρει η ανθρωπότητα , πάνω σ αυτές κάθησαν οι φιλόσοφοι που σμίλευσαν την άποψη του πως αξίζει να ζει κανείς . Και όπως διασισθάνεσαι το τι αξίζει δεν το καταλαβαίνουν όλοι , καθότι λείπει ο κοινός νους.