Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Η Δ.Ε Ιτέας για την έκθεση του Ιτιώτη καλλιτέχνη Πάνου Μητσόπουλου με τίτλο "Πέρασμα στην Μεσόγειο"



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ
                                                                                                     ΙΤΕΑ 28/08/2016


































ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Ενότητα Ιτέας φιλοξένησε, στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Ιτέας (πρώην Κοινότητα Ιτέας), στο διάστημα από 13 έως 23 Αυγούστου 2017, την εικαστική έκθεση του Πάνου Μητσόπουλου με θέμα “Πέρασμα στην Μεσόγειο”.
Ο Πάνος Μητσόπουλος την τελευταία δεκαετία, έχει εστιάσει το  ενδιαφέρον του στα λιμάνια της Μεσογείου, ψάχνοντας για ένα διαπολιτιστικό διάλογο ανάμεσα στις χώρες που μοιράζονται την ίδια θάλασσα.
Με τον τίτλο “Πέρασμα” ο Πάνος Μητσόπουλος προσπαθεί να εκφράσει  ένα μετέωρο βήμα. Ένα βήμα όπου οι επιθυμίες και οι εμπειρίες από το παρελθόν συλλέγονται και επηρεάζουν την προσδοκία της ζωής σήμερα. Η ευθραυστότητα, ως κατάσταση αμφιβολίας, αντανακλάται στα υλικά που χρησιμοποιεί, ενώ ταυτόχρονα τα χρώματα κίτρινο και μπλε τείνουν να κυριαρχούν στο έργο του.
Στο Δημοτικό Ωδείο Ιτέας παρουσιάστηκαν πίνακες ζωγραφικής, χαρακτικά, από τις ενότητες “Ευχάριστα κλουβια” - “Πέρασμα”.Το εικαστικό δρώμενο “Πέρασμα στην Μεσόγειο” έχει παρουσιαστεί στα λιμάνια της Νάπολης, Αλεξάνδρειας, Κων/πολης, Τεργέστης, Τύνιδας, Μυτιλήνης, στο αρχαιολογικο μουσείο Empuries της Καταλονίας και των Χανίων.
Όσοι δεν κατάφεραν να επισκεφτούν την έκθεση, μπορούν να δουν τρία  έργα του καλλιτέχνη (συνημμένες φωτογραφίες), τα οποία φιλοξενούνται από σήμερα και για ένα χρόνο στο χώρο του Κυριακοπούλειου – Πολιτιστικού Κέντρου Ιτέας.
Ευχαριστούμε θερμά τον συντοπίτη μας καλλιτέχνη κ. Πάνο Μητσόπουλο γι’ αυτήν του τον προσφορά και να του ευχηθούμε πάντα επιτυχίες.

Εκ του Δήμου Δελφών





Δεν υπάρχουν σχόλια: