Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΡΟΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΟΤΙΝΑ - ΦΩΤΟ


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου στην Αρτοτίνα Φωκίδας από τον Σύλλογο των “εν Αθήναις Αρτοτινών”, τιμήθηκε και βραβεύτηκε το στέλεχος του ΚΚΕ Κώστας Δρόσος για την ηρωική του δράση κατά την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974 όπου υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος λοχίας και πήρε μέρος στις μάχες ως αρχηγός πληρώματος άρματος μάχης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τίμησαν τον Κ. Δρόσο, αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Φωκίδας του ΚΚΕ, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης των Δήμων Δωρίδας και Δελφών.
Κατά την ομιλία του ο Κ. Δρόσος τόνισε πως “43 χρόνια μετά ο κυπριακός λαός βιώνει ακόμη τις συνέπειες της εισβολής. Στη φλεγόμενη ευρύτερη περιοχή έχουν συγκεντρωθεί τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις των ιμπεριαλιστικών χωρών ΕΕ – ΗΠΑ – Ρωσίας - Κίνας που ανταγωνίζονται μεταξύ τους στην υπεράσπιση των συμφερόντων των πολυεθνικών τους. Τα παζάρια που γίνονται σήμερα για την πολυπόθητη λύση του Κυπριακού δεν προοιωνίζουν τίποτε το θετικό για τον κυπριακό και τον ελληνικό λαό”. Τέλος κάλεσε τον κόσμο, ειδικότερα τους νέους που είχαν κατακλύσει την πλατεία του χωριού, να μην μένουν αδιάφοροι παρακολουθώντας απαθείς τις εξελίξεις.
Παρατίθεται η συνέντευξη του Κώστα Δρόσου στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη της 23/7/2017 με την εξιστόρηση των γεγονότων στην περιοχή της Μόρφου το καλοκαίρι του 1974:





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ταρατατζουμ...αν νικουσαμε το '74,η Κυπρος θα ητανε Ελλαδα τωρα,τι εχει να πει για μια τετοια προοπτικη το ΚΚΕ...

Ανώνυμος είπε...

ταρατατζουμ... αν νικούσαμε το '74, με Δρόσους κομουνιστές θα νικουσαμε, οέοοο...
Άρα Κύπρος κι Ελλάδα θα ήταν κομμουνιστικές...
Οέοο, ό,τι θέλειν το ΚΚΕ...
Στραβά το πήρες, πάρτο αλλιώς, προς Χίτλερ μεριά... κατά κει κολλάς, ταρατατζούμ...

Unknown είπε...

Οι πανάρχαιες πηγές του Εύηνου ποταμού που τόσους ήρωες δρόσισαν και ξεδίψασαν,
είμαι βέβαιος πως δεν θα δέχονταν να ξεπλύνουν τις ντροπές για σένα.