Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Focus: Ρεκόρ δεκαετιών στον τουρισμό της Ελλάδας

Κατά 1 εκατ. θα αυξηθεί ο αριθμός των Γερμανών τουριστών 
SOOC

Πτήσεις και ξενοδοχεία είναι ήδη πλήρη. Η Ελλάδα θα βιώσει τη μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών εδώ και δεκαετίες. (..) Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των Γερμανών θα αυξηθεί κατά 1 εκατομμύριο. Δηλαδή, από τα δύο εκατομμύρια που επισκέφθηκαν τη χώρα πέρυσι, φέτος αναμένονται 3 εκατομμύρια Γερμανοί, αναφέρεται σε δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Focus.    

«Η Ελλάδα επωφελείται από το ζήτημα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν κλασικοί προορισμοί, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, αλλά και από την ηρεμία στο εσωτερικό την τελευταία διετία..... Η προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει μειώσει σημαντικά τις προσφυγικές ροές. Ακόμα και στα νησιά Λέσβο, Χίο και Κω που βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης, ο τουρισμός επιστρέφει αργά, αλλά σταθερά, σε ανοδική τροχιά» σημειώνεται.   

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρεκόρ φτώχιας και ερημιάς στους Δελφούς το Γαλαξίδι, την Ιτέα την Άμφισσα και λοιπό Δήμο Δελφών. Τα Τοπικά Συμβούλια η Δημοτική αρχή ο βουλευτής και οι μεγάλοι και τρανοί επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού κάνουν έκκληση στην Μητροπολίτη Φωκίδας να οργανώσει μία ταυτόχρονη λειτουργία των Εκκλησιών του νομού Φωκίδας κατά της βασκανίας. Έχοντας εξαντλήσει όλες τις μοναδικές και ανεπανάληπτές αυτοδιοικητικές πολιτικές και επιχειρηματικές τους δεξιότητες, έχοντας στύψει την υψηλή τους ευφυΐα και έχοντας δώσει την ψυχή τους στον αγώνα για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Δελφών, δεν μπορούν παρά να αποδώσουν αυτό τον εξευτελισμό τους στο κακό το μάτι. Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί ο θεός να συγχωρεί τις αμαρτίες μας. Απ’ ότι έχω ακούσει, την βλακεία δεν συγχωρεί.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ,ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 8,00 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ.ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ; ΤΟ ΣΚ..ΤΟ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

H Φωκίδα κάποτε ήταν μια από τις πιο τουριστικές περιοχές στην Ελλάδα. Σήμερα είναι από τις τελευταίες στον τουρισμό. Όχι αύξηση δεν έχει αλλά προς εξαφάνιση βαδίζει ο τουρισμός. Τι φταίει άραγε;

Ανώνυμος είπε...

1:22 το ότι εσύ αντιλαμβάνεσαι μόνο αυτό το επίπεδο τουρισμού χαρακτηρίζει μόνο εσένα. Ούτε την πραγματικότητα, ούτε το μέσο όρο. Υπάρχουν πολλά άλλα είδη τουρισμού που αφήνουν πολλά λεφτά μέχρι και πάρα πολλά λεφτά και ζούν πάρα πάρα πάρα πολλοί άνθρωποι άνετα. Αυτά τα άλλα είδη τουρισμού υπάρχουν το γνωρίζεις δεν το γνωρίζεις εσύ. Αν θες να στηρίξεις το βωξίτη και το πιστεύεις δεν ειναι ντροπή. Προβληματίσου όμως αν δεν έχεις κανένα επιχείρημα και μην ξεπέφτεις να υποβαθμίζεις τον τουρισμό για να μην ξεφτιλιστεί ο βωξίτης. Αν τρώς απο εκεί και σε νοιάζει μόνο το τομάρι σου, καλά κάνεις κακά κάνεις τί να πούμε. Εδώ όμως ψάχνουμε κάτι για να ζήσουμε όλοι, και όχι μόνο εσύ. Αυτό το καταλαβαίνεις ή να ψάξουμε για γιατρό;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΛΥΜΑΘΕΣΤΑΤΟ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ; ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ.ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΩΞΙΤΗ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕ, ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ.ΑΕΙΝΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥΛΑΕΙ 23,00 Ε. ΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ 25 ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΜΕ 40 ΕΥΡΩ. ΘΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ;ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΜΑ ΣΕ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑ ΓΡΑΨΩ.