Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Δήμος Δελφών : «Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 4η Ρουμελιώτικη Κουζίνα»ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          ΑΜΦΙΣΣΑ, 09.05.2017
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                              
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                         
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                        

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                              
Τηλέφωνο: 2265350027       
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 41/2017

ΘΕΜΑ:  «Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 4η Ρουμελιώτικη Κουζίνα»

Ο Δήμος Δελφών με τη συνεργασία του ΙΕΚ Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξιδίου διοργάνωσαν την Κυριακή 7/5/2017 την 4η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο Γαλαξίδι.

Διακεκριμένοι γαστρονόμοι όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Βαγγέλης Κυριαζής, ο Θανάσης Σκούρας, η Κική Τριανταφύλλη, η Γεωργία Κουτσούκου, η Γεωργία Παπανδρέου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος αποτέλεσαν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Βαλάντης Γραβάνης και αποσπάσματα θα προβληθούν στην εκπομπή «ΟΡΕΞΗ ΝΑ’ΧΕΙΣ», από το STAR Κεντρικής Ελλάδος.

Η εκδήλωση αποτελείτο  από τέσσερα μέρη:

1) Tο διαγωνιστικό κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν πλέον των 60  παραδοσιακών συνταγών από όλο το Δήμο Δελφών αλλά και από την Φωκίδα ευρύτερα.
Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στα μέλη των Δομών ΚΑΠΗ από Ιτέα και Άμφισσα διότι συνέβαλαν προσφέροντας αξιόλογες συνταγές της τοπικής μας παράδοσης για τις οποίες και βραβεύθηκαν.


2)Τη Μαγειρική Πανδαισία, με τα υψηλής αισθητικής και γεύσης πιάτα που προετοίμασαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ Γαλαξειδίου με την επίβλεψη των Καθηγητών της Σχολής.

3) Το εκθεσιακό κομμάτι, στο οποίο εγκαταστάθηκαν σε ειδικές παγόδες πάνω από δεκαπέντε  τοπικοί παραγωγοί, φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής μας και όχι μόνο.

4) Τις ειδικές βραβεύσεις σε πρόσωπα και επιχειρήσεις του νομού μας που αποτελούν πρεσβευτές της τοπικής και ελληνικής γαστρονομίας.

Φέτος διακρίθηκαν οι : «Οικογένεια Φαρόπουλου» από την Άμφισσα, για την συμβολή τους εδώ και 110 περίπου χρόνια στην εστίαση καθώς και ο Βαγγέλης Κυριαζής από την Βουνιχώρα, ο οποίος ήταν αρχιμάγειρας στην OLYMPIC CATERING.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ζωντανή μετάδοση στο κανάλι της ΕΡΤ, στην εκπομπή «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ».

Εκφράζουμε ευχαριστίες προς κάθε φορέα αλλά και προς όλους όσοι συνέδραμαν με κάθε τρόπο στην επιτυχή διοργάνωση, ιδιαίτερα στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδος και το Εμπορικό Επιμελητήριο Φωκίδας που έθεσαν υπό την αιγίδα τους την διοργάνωση. Το 2018, η Ρουμελιώτικη Κουζίνα θα έχει επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την σύσταση του θεσμού αυτού.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


                                                            Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: