Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Νέο μετάλλιο για την Ελλάδα από τον Κώστα Ζεμαδάνη από την Ιτέα στο Double Ultra triathlon στην Florida USA.


Φωτογραφία του Konstantinos Zemadanis.

Στις 17-18/3/2017, πραγματοποιήθηκε στη Florida των ΗΠΑ, ο πρώτος αγώνας τριάθλου υπεραπόστασης - Ultra Triathlon για το παγκόσμιο κύπελλο IUTA (international Ultra Triathlon Association) της αγωνιστικής χρονιάς 2017.

Ο Κώστας, 4 μήνες μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Μεξικό και τη δεύτερη θέση στο QuintupleUltra triathlon (1130 χλμ), συμμετείχε στο Double ultra-triathlon (452 χλμ). Ο αγώνας έγινε στην περιοχήClermontFlorida, περιλαμβάνοντας 7.6 χλμ κολύμβηση-360 χλμ ποδηλασία-84 χλμ τρέξιμο σε διάστημα 36 ωρών χωρίς διακοπή. Με θερμοκρασίες που άγγιζαν την ημέρα τους 30 βαθμούς και το βράδυ τους 5 βαθμούς, ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε τον αγώνα επιτυχώς με ατομικό ρεκόρ 25.17 ώρες (13 λεπτά γρηγορότερα από την καλύτερη ατομική του επίδοση στην απόσταση αυτή), δηλαδή 11 ώρες νωρίτερα από το χρονικό όριο, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση και χαρίζοντας στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο στην ιστορία του Ultra Triathlon. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι  αγωνίστηκε χωρίς ελληνική συνοδεία υποστήριξης, δεχόμενος βοήθεια, ειδικά στο ποδηλατικό σκέλος του αγώνα, από τους συνοδούς των άλλων αθλητών. Οι ενδιάμεσοι χρόνοι ήταν: 2.52 ώρες κολύμβηση/12.47 ώρες ποδηλασία/ 9.20 ώρες τρέξιμο. 

Ο Κώστας ευχαριστεί τον Μπέτσο Θεόδωρο, ιδιοκτήτη του φυσικοθεραπευτηρίου Physiokinesis στο Ρίο Πατρών, για την βοήθεια στην αγωνιστική προετοιμασία και αποκατάσταση. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι οι αγωνιστικές προσπάθειες του Έλληνα υπερ-τριαθλητή για το 2017, θα εκπροσωπούν το ΚΕΔΜΟΠ - "Χάρισε Ζωή" (κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών) του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο εγγράφει εθελοντές στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών, βοηθώντας ασθενείς με καρκίνο του αίματος στην εύρεση συμβατού εθελοντή δότη που θα τους «χαρίσει» ζωή μέσω μεταμόσχευσης μυελού των οστών, http://www.xarisezoi.gr.

Φωτογραφία του Konstantinos Zemadanis.

 Φωτογραφία του Konstantinos Zemadanis.

3 σχόλια:

smarmatakis@gmai.com είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Το ελάχιστο συγχαρητήρια για μια διαδρομή ζωής που σηκώνει ψηλά την Ελληνική σημαία και που όπως σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις δεν είχε ποτέ αρωγό τον Δήμο Δελφών και την Ελληνική Πολιτεία.