Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΙΤΕΑ: ''ΘΑ'' ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!




     Επιτέλους ΘΑ γινόταν!  Το Σάββατο 7-4-2012  το απόγευμα, ''θά εγκαινιαζόταν'' με τον καινούργιο χλοοτάπητά του το  γήπεδο  ποδοσφαίρου της Ιτέας. Και μάλιστα, με το τοπικό ''ντέρμπυ'' μεταξύ των ομάδων του  ΦΩΚΙΔΑΣ 2000 και του Γ.Σ. ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ. Ιδανική συγκυρία  για ένα  τοπικού ενδιαφέροντος   αθλητικού (και όχι μόνον) γεγονότος.  ΑΣ  ήταν  τούτη η συνάντηση, κάλεσμα για τον φίλαθλο κόσμο της Ιτέας  κι ας γινόταν  η απαρχή ενός νέου  ξεκινήματος  για τα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας.  Θα λέγαμε οτι γιορτάζαμε  και αυτό από μόνο του αρκούσε.   Θα αποκτούσε  η Ιτέα αυτό το οποίο της αρμόζει και η νεολαία, εκείνο το οποίο της έλειπε. Η ιστορία και μόνον του ΑΣΤΕΡΑ αρκούσε για το αυτονόητο : την ύπαρξη  δηλ. και  ικανή  λειτουργία ενός σύγχρονου Γηπέδου !


     Έτσι θα λέγαμε ΑΝ είχε εγκαινιαστεί  όπως είχε προγραμματιστεί το γήπεδο, το προηγούμενο Σάββατο.  Βέβαια αυτή θα ήταν η δεύτερη (ή μήπως η τρίτη) φορά, κατά την οποία το γήπεδο θα έπρεπε να υποστεί την τελετή των εγκαινίων. Καθαρίστηκε και φρεσκαρίστηκε ωσάν να επρόκειτο για στρατόπεδο προς επιθεώρηση από στρατηγό! Όμως, αυτό  δεν έγινε.  Ανωτέρα βία βλέπετε (απουσίαζε ο κος Φουσέκης) η δε επίσημη δικαιολογία ήταν (ακούστε!) : είχε βρέξει 3 ημέρες πριν και απαγορευόταν να πατηθεί το χορτάρι!!.. Φανταστείτε να ξεκινήσει κάποιος αγώνας και να αρχίσει να βρέχει!.. Με τις κλωτσιές θα βγάλουν έξω τους αθλητές για να μην κάνουν ζημιά στο παρκέ.. έ, στο χόρτο θα λέγαμε!  Όταν λοιπόν θα ευκαιρέσει ο κος Δήμαρχος και οι συν αυτώ   ...''συνδικαιούχοι'' του γηπέδου, θα μπορέσουμε επιτέλους να απολαύσουμε μία καθώς πρέπει τελετή εγκαινίων και ενδεχομένως και κάποιον ποδοσφαιρικό αγώνα...εφέτος.

  Εμείς να ευχηθούμε  έτσι και αλλιώς, για το ..νέο γήπεδο, ''καλοπάτητο'', πολυσύχναστο, πάντα περιποιημένο και  ώς  έδρα των ομάδων μας,  για πάντα αήττητο.  Θεωρούμε δε, ότι η χρήση του θα είναι ''ευλαβική'' από όλους, αθλητές και θεατές,  προκειμένου να το χαρούμε  για πάρα πολλά χρόνια.


     Εννοείται ότι πανηγυρικές κορώνες της πεπαλαιωμένης (και εκ των πραγμάτων καταδικασμένης)  αντίληψης ότι ''....κατόπιν των ενεργειών μου...φιλικώτατα...'', δεν πρόκειται να ακουσθούν, όταν και εφ' όσον γίνουν τα ...εγκαίνια,  άλλως κινδυνεύει ο  τοιούτων εκφράσεων αγορητής, εκτός από γραφικός, να γίνει και αποδέκτης φραστικών (κακόηχων) μηνυμάτων.  Φανταζόμαστε  δε ότι, οι  οποιεσδήποτε εμφανίσεις  στο γήπεδο, αιρετών και μή (στα εγκαίνια εννοείται), δεν θα έχουν να κάνουν με προεκλογικές ή Δημοσίων σχέσεων στρατηγικές, αλλά μόνον με το ενδιαφέρον τους για τις τοπικές αθλητικές δραστηριότητες. Και πάλι  καλορίζικο (όταν...)!.

 
     Για την ιστορία ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ νίκησε με 6-0 τη ΦΩΚΙΔΑ 2000 και ο αγώνας έγινε σε γήπεδο της Άμφισσας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μεχρι εκει φτανουμε....
να εγκαινιαζουμε.....χλοοταπητες
και να θεωρουμε τα αυτονοητα
''θεικες προσφορες'' αυτοκρατορικου τυπου
ερμη Ελλαδα-ερμη Φωκιδα

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε να σταματήσουμε και εμείς οι γονείς τα πήγαινε- έλα στο Χρισσό.

Ανώνυμος είπε...

Μικρόφωνα θα έχει; Ανθοδέσμες στο τραπέζι των επισήμων; Μπουφέ;...Ε ρε που πάμε, που πάμε!... όπως έλεγε και ο τεράστιος Βασίλης Αυλωνίτης. Τί κρίμα για τον τόπο μας...