Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΛΑΡΝΑΚΙ Μ.Π.Ε.: ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ 5ΜΗΝΗ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ Γ. Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!






Σύλλογος ''ΚΑΡΤΕΡΙΑ''
Καραϊσκάκη 72                                                                                  Ιτέα:    28-3-2912
Ιτέα Φωκίδος  332.00                                                                               Αρ. Πρωτ :22

                                                                 Πρός: την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμφίσσης. Άμφισσα
                                                   

Κοινοποιήσεις:

1. Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κα Γερακούδη.  Λάρισα

                    2.  Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Κηφισίας  1-3 & Λ. Αλεξάνδρας. Αθήνα



     Θέμα :  Καταγγελία κατά απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για την έγκριση ή μή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της εταιρείας  S&B για τις εγκαταστάσεις της στην Ιτέα.



     Κύριε Εισαγγελέα,

     Στίς 2-11-2011  εστάλλει στην Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας κα Γερακούδη, καταγγελία υπογεγραμμένη από 32 κατοίκους της περιοχής, κατά της απόφασης του θέματος.  Μετά από παλινδρομήσεις  των Περιφερειακών υπηρεσιών,    λάθος αποφάσεις, κωλυσιεργίες, εκ νέου αναζητήσεις στοιχείων και έναν κυκεώνα αλληλογραφίας μεταξύ των πάντων, φτάσαμε στο σημείο να διανύουμε τον 5ον μήνα (πέμπτο μήνα) αναμονής  και η κα Γερακούδη να αρνείται  να πράξει το αυτονόητο : δηλ. να ακυρώσει και τυπικά την απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας και να επιβάλλει την αρμόζουσα ποινή στον ή στους παραβάτες. Σύμφωνα με το άρθρο 172 του νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης) απαγορεύεται η συμμετοχή  και ψηφοφορία  Περιφερειακών Συμβούλων σε  επιτροπές και συμβούλια όπου εξετάζονται αιτήματα ιδιωτών ή εταιρειών, με τους οποίους  έχουν ηθικό ή οικονομικό κώλυμα. Αυτή καθ'εαυτή η απόφαση  της Επιτροπής είναι εν δυνάμει άκυρη, λόγω της συμμετοχής  σε αυτήν, τουλάχιστον ενός  ενεχομένου Περιφερειακού Συμβούλου  και όλοι περιμένουμε το αυτονόητο.  Δυστυχώς όμως, αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε σε εσάς ζητώντας την μεσολάβησή σας, καθ' όσον, στις δύσκολες ώρες τις οποίες διέρχεται η χώρα μας, αλίμονό μας εάν σταματήσει να λειτουργεί  ο  κρατικός  μηχανισμός  και  άν αλωθεί η  επικρατούσα  άποψη περί της ισονομίας στην Ελληνική Επικράτεια.

     Σας στέλνουμε συν/να το σύνολο της αλληλογραφίας για το θέμα, καθώς επίσης και τα αποδεικτικά στοιχεία για την εδραίωση της καταγγελίας.

     Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Μετά τιμής

TO Δ.Σ.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΟΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ; Ο ΠΑΝΟΥΡΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΚΑ ΓΑΖΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ..
ΚΑΙ ΕΝΩ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ (ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ) ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣΕ ΕΝΑ ΨΟΡΟΑΡΘΡΟ ΕΝΟΣ ΨΟΡΟΝΟΜΟΥ; Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΕΤΑΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Η ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ. ΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ; ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΡΧΟΝΤΑ, ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ,; ΧΑΡΗ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ. ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ